Bundesliga: Γλίτωσε η Άουγκσμπουργκ - Η Βόλφσμπουργκ «βύθισε» κι άλλο τη Βέρντερ (Highlights)

Από έναν βαθμό πήραν Άουγκσμπουργκ  και Κολωνία (1-1), αλλά καμιά δεν έμεινε ικανοποιημένη. Μεγάλο διπλό για τη Βόλφσμπουργκ που επιβλήθηκε με 1-0 της Βέρντερ Βρέμης και την έστειλε ακόμα πιο κοντά στη δεύτερη κατηγορία.

Bundesliga: Γλίτωσε η Άουγκσμπουργκ - Η Βόλφσμπουργκ «βύθισε» κι άλλο τη Βέρντερ (Highlights)

Αν και πήραν από ένα βαθμό, εν τούτοις οι Άουγκσμπουργκ και Κολωνία παραμένουν κοντά στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και μόνο ικανοποιημένες δεν τις βρίσκει το τελικό 1-1.

Η Κολωνία κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 82΄και να βρεθεί αγκαλιά με τη νίκη, με τον Μοντέστε που είχε μπει αλλαγή να βρίσκει δίχτυα για το 0-1!

Η Άουγκσμπουργκ δεν το έβαλε κάτω και «απάντησε» δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Μαξ κατάφερε να νικήσει τον Χορν με σουτ στην αριστερή γωνία, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο πρώτο παιχνίδι που διεξήχθη για την Bundesliga την Κυριακή στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής ήταν αυτό ανάμεσα σε Βόλφσμπουργκ και Βέρντερ.

Οι «λύκοι» πήραν τη νίκη με σκορ 1-0 χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 82’ ο Βέγκορστ. Για την ομάδα της Βρέμης αυτό ήταν το χειρότερο δυνατό σενάριο, αφού μετά και από αυτή την ήττα έκανε ακόμα ένα βήμα προς τον υποβιβασμό.

Στο δεύτερο χρονικά ματς της ημέρας οι Ουνιόν Βερολίνου και Σάλκε έμειναν στο ισόπαλο 1-1, σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι.

Το Σάββατο

Μία «ανάσα» από την κατάκτηση του 30ου πρωταθλήματος στην ιστορία της και όγδοου σερί στην Bundesliga βρίσκεται πλέον η Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί αν και βρέθηκαν να χάνουν από την Λεβερκούζεν στην «Μπάι Αρίνα» για την 30η αγωνιστική στον θεσμό, κέρδισαν με ανατροπή 4-2 την αντίπαλό τους και διατήρησαν την διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες τους στην κορυφή της βαθμολογίας, τέσσερις «στροφές» πριν το φινάλε.

Οι «ασπιρίνες» άνοιξαν το σκορ στο 10’ με το τέρμα που σημείωσε ο Λούκας Αλάριο, αλλά μέσα σε διάστημα 18 λεπτών στο πρώτο ημίχρονο η Μπάγερν πέτυχε τρία γκολ. Την αρχή έκανε ο Κομάν στο 27’ που ισοφάρισε σε 1-1, ο Γκορέτσκα στο 42’ έδωσε το προβάδισμα στους Βαυαρούς με 1-2 και στις καθυστερήσεις του 45λέπτου ο Γκνάμπρι πέτυχε το 1-3.

Σκόρερ σε ηλικία 17 ετών, ενός μήνα και τριών ημερών

Στην επανάληψη, ο Λεβαντόβσκι ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 1-4 (66’) για την Μπάγερν, φτάνοντας τα 30 γκολ στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ του πρωταθλήματος και τα 44 σε όλες τις διοργανώσεις, που αποτελεί προσωπικό ρεκόρ για μία αγωνιστική σεζόν. Το τελικό 2-4 διαμόρφωσε στο 89’ ο Βιρτς μειώνοντας για την Λεβερκούζεν και σε ηλικία 17 ετών, ενός μήνα και τριών ημερών έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Bundesliga.

Ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός «νίκησε» στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης τον τερματοφύλακα της Μπάγερν και της Εθνικής Γερμανίας, Μάνουελ Νόιερ, με ένα εντυπωσιακό τελείωμα στο 89΄ και αφού πρώτα είχε ανακόψει την προσπάθεια του Λούκας Ερναντέζ. Ο Βιρτς είχε κάνει τα πρώτα βήματά του στην ακαδημία νέων της Κολωνίας, ενώ τον Ιανουάριο του 2020 εντάχθηκε στη Λεβερκούζεν. Σε ηλικία 17 ετών και 34 ημερών, ο Γερμανός διεθνής ο έγινε νεότερος σκόρερ στην Bundesliga, παίρνοντας τα... σκήπτρα από τον -μέχρι πρότινος κάτοχο του ρεκόρ- Νούρι Σαχίν, ο οποίος είχε σκοράρει για την Μπορούσια Ντόρτμουντ το 2005 σε ηλικία 17 και 82 ημερών.

Την ίδια στιγμή, πολύτιμους πόντους πέταξε η Λειψία στη μάχη που δίνει για την εξασφάλιση μιας θέσης στην πρώτη τετράδα της Bundesliga που οδηγεί στο Champions League της επόμενης σεζόν. Αν και προηγήθηκε εντός έδρας της Πάντερμπορν από το 27’ με το τέρμα του Πάτρικ Σικ, στην συνέχεια έμεινε με δέκα παίκτες στο 43’ λόγω αποστολής του Ουπαμεκανό (43’) και στο 92’ δέχτηκε το γκολ της ισοφάρισης (1-1) από τον Στρόντιεκ.

Πέραν αυτών, η Μάιντς έφυγε με το «διπλό» από την Φρανκφούρτη επικρατώντας 2-0 της Άιντραχτ και απομακρύνθηκε από την ζώνη του υποβιβασμού, ενώ σε ένα εντυπωσιακό σε εξέλιξη ματς στο Ντίσελντορφ, Φορτούνα και Χόφενχαϊμ αναδείχτηκαν ισόπαλες 2-2.

Η Φορτούνα Ντίσελντορφ ευτύχησε να προηγηθεί με τον Χένινγκς, αλλά η Χόφενχαϊμ, παρότι έμεινε με δέκα παίκτες στο 9’ λόγω αποβολής του Χούμπνερ, πέτυχε την ανατροπή με τα γκολ των Ντεμπούρ (16’) και Ζούμπερ (61’). Τον τελευταίο λόγο στο παιχνίδι είχαν τελικά οι γηπεδούχοι και με πέναλτι του Χένινγκς στο 76’ εξασφάλισαν τον βαθμό (2-2).

Στο ακροτελεύτιο ματς της ημέρας, ο Μπορούσια Ντόρτμουντ πήρε οριακή εντός έδρας νίκη με αντίπαλο τη Χέρτα Βερολίνου με σκορ 1-0. Το μοναδικό γκολ του αγώνα σημείωσε ο Εμρέ Τσαν στο 58', χαρίζοντας τους τρεις βαθμούς στους Βεστφαλούς.

Την Παρασκευή

Με τη συνάντηση της Φράιμπουργκ κόντρα στη Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ ξεκίνησε η δράση την Παρασκευή (5/6) στη Bundesliga, στο πλαίσιο της 30ής αγωνιστικής.

Νικήτρια αναδείχθηκε η γηπεδούχος, η οποία πήρε το πολυπόθητο τρίποντο με το μίνιμουμ σκορ (1-0) χάρη στο «χτύπημα» του Νιλς Πέτερσεν στο 58ο λεπτό της συνάντησης.

Το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/6

Φράιμπουργκ – Γκλάντμπαχ 1-0
(58' Πέτερσεν)

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/6

Λειψία – Πάντερμπορν 1-1
(27' Σικ - 90'+2' Στρόντιεκ)

Λεβερκούζεν – Μπάγερν Μονάχου 2-4
(10' Αλάριο, 89' Βιρτς - 27' Κομάν, 42' Γκορέτσκα, 45' Γκνάμπρι, 66' Λεβαντόβσκι )

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Μάιντς 0-2
(43' Νιακατέ, 77' Κουντέ)

Φορτούνα Ντίσελντορφ – Χόφενχαϊμ 2-2
(6' και 78' Χένινγκς - 16' Νταμπούρ, 62' Ζούμπερ)

Μπορούσια Ντόρτμουντ – Χέρτα Βερολίνου 1-0
(58' Τσαν)

ΚΥΡΙΑΚΗ 7/6

Βέρντερ Βρέμης – Βόλφσμπουργκ 0-1
(82' Βέγκορστ)

Ουνιόν Βερολίνου – Σάλκε 1-1
(11' Άντριχ - 28' Κένι)

Άουγκσμπουργκ – Κολωνία 1-1

(82΄Μοντέστε- 84΄Χορν)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ