Τελείωσε από το MLS ο Αλεξάνταρ Κάταϊ λόγω… Τζορτζ Φλόιντ

Μπλεξίματα για τον Αλεξάνταρ Κάταϊ λόγω αναρτήσεων της συζύγου του για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Τελείωσε από το MLS ο Αλεξάνταρ Κάταϊ λόγω… Τζορτζ Φλόιντ

Παρελθόν αποτελεί για τους Λος Άντζελες Γκάλαξι ο Αλεξάνταρ Κάταϊ, ο οποίος στο παρελθόν είχε αγωνιστεί και στον Ολυμπιακό. Ο λόγος του "διαζυγίου" του με την ομάδα του MLS έχει να κάνει με τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα η σύζυγος του Κάταϊ κατηγορείται πως έκανε ρατσιστικές και επιθετικές αναρτήσεις στο instagram, οι οποίες είχαν σχέση με τις διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στις ΗΠΑ για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Οι αναρτήσεις της συζύγου του προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από τον κόσμο και μάλιστα εκείνη τις αφαίρεσε. Στη συνέχεια ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε στις τοποθετήσεις τις γυναίκας του γράφοντας σε σέρβικα πως δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. "Αυτές οι απόψεις δεν είναι ανεκτές στην οικογένεια μου", έγραψε ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού.

Η διοίκηση του συλλόγου, ωστόσο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Είμαστε αντίθετοι σε κάθε είδους ρατσισμό και σε οτιδήποτε υποκινεί τη βία και παράλληλα προσπαθεί να υποβαθμίσει τις προσπάθειες όσων επιδιώκουν φυλετική ισότητα».

Τελικά οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν και οδηγήθηκαν σε λύση της συνεργασίας τους. «Το LA Galaxy συμφώνησε να λύσει τη συνεργασία του με τον Αλεξάνταρ Κάταϊ», ανέφερε στην ανακοίνωση του ο σύλλογος.

Ο 29χρονος πλέον Σέρβος είχε αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2011 και είχε παίξει δανεικός σε ΟΦΗ, Βοϊβοντίνα, Πλατανιά μέχρι που πήγε ως ελεύθερος το 2015 στον Ερυθρό Αστέρα.

Δείτε την ανάρτηση του Κάταϊ...