Ιγκάλο: «Θα φύγω από το γήπεδο αν δεχθώ ρατσιστική επίθεση»

Ο Νιγηριανός επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Οντιόν Ιγκάλο, ξεκαθάρισε πως θα δεν πρόκειται να ανεχθεί ενδεχόμενη ρατσιστική επίθεση προς το πρόσωπό του.

Ιγκάλο: «Θα φύγω από το γήπεδο αν δεχθώ ρατσιστική επίθεση»

Θέση κατά του ρατσισμού πήρε ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Οντιόν Ιγκάλο. Ο Νιγηριανός φορ κατέστησε σαφές πως δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία ρατσιστική επίθεση προς το πρόσωπό του, ενώ, παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι σε μία τέτοια περίπτωση θα αποχωρήσει από το γήπεδο.

Μάλιστα, ο 30χρονος φορ, ο οποίος θα αγωνίζεται στους «κόκκινους διαβόλους» με την μορφή δανεισμού από την Σαγκάη Σένχουα μέχρι τον Γενάρη, αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό που έπεσε θύμα τέτοιας επίθεσης στην Κίνα.

«Εάν συμβεί σε μένα, θα το μεταφέρω στο διαιτητή και θα δω τι θα κάνει. Αν δεν αναλάβει δράση τότε θα φύγω από το γήπεδο. Δεν πρέπει να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε κανέναν, πουθενά», σημείωσε αρχικά ο διεθνής άσος.

Στην συνέχεια, υπογράμμισε: «Σε ένα παιχνίδι στην Κίνα ένας αντίπαλος με χαρακτήρισε με πολύ άσχημα λόγια κατά τη διάρκεια του αγώνα. Εννοείται πως μετά τη λήξη του παιχνιδιού δεν του έδωσα το χέρι. Ήμουν θυμωμένος, γύρισα κατευθείαν στα αποδυτήρια και το κατήγγειλα στην Ομοσπονδία. Δεν πίεσα καταστάσεις, γιατί δεν είμαι τέτοιος τύπος. Αν συνέβαινε τώρα, θα αντιδρούσα σίγουρα διαφορετικά. Σε κάθε περίπτωση τέτοιου είδους περιστατικά δεν πρέπει να συγχωρούνται σε καμία χώρα».