Ντιέγκο Κόστα: Καταδικάστηκε σε εξάμηνη φυλάκιση με «τσουχτερό» πρόστιμο

Ποινή φυλάκισης 6 μηνών για τον Ντιέγκο Κόστα αποφάνθηκε το δικαστήριο της Μαδρίτης, ενώ του επιβλήθηκε και πρόστιμο 543.000 ευρώ

Ντιέγκο Κόστα: Καταδικάστηκε σε εξάμηνη φυλάκιση με «τσουχτερό» πρόστιμο

Ο Ντιέγκο Κόστα πέρασε την πόρτα του δικαστηρίου σήμερα για φοροδιαφυγή. Του απονεμήθηκαν οι ποινές της εξάμηνης φυλάκισης και πρόστιμο του μισού εκατομμυρίου.

Σε ποινή εξάμηνης φυλάκισης και συνολικό πρόστιμο περίπου 543.000 ευρώ καταδικάστηκε ο Ντιέγκο Κόστα, για την υπόθεση φοροδιαφυγής που εκκρεμούσε σε βάρος του. Ο Ισπανο-Βραζιλιάνος επιθετικός της Ατλέτικο είχε έρθει σε συμβιβασμό με την εισαγγελία και παράλληλα έχει ήδη καταβάλει ποσό 1,14 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στους φόρους (επιπλέον των τόκων) τους οποίους δεν είχε πληρώσει το 2014, οπότε η σημερινή απόφαση ήταν περισσότερο διαδικαστική.

Την πόρτα του δικαστηρίου πέρασε ο Ντιέγκο Κόστα για φοροδιαφυγή

Η κατηγορία για τον Ντιέγκο Κόστα είχε δύο σκέλη. Το ένα αφορά την μη δήλωση χρημάτων από τα δικαιώματα χρησιμοποίησης της εικόνας του, τακτική την οποία έχουν πληρώσει (κυριολεκτικά) τα τελευταία χρόνια αρκετοί αστέρες του ποδοσφαίρου, μεταξύ των οποίων ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Το δεύτερο σκέλος αφορά το μπόνους που έλαβε για τη μεταγραφή του στην Τσέλσι, το καλοκαίρι του 2014, ύψους περίπου 5,15 εκατ. ευρώ, το οποίο ο διεθνής επιθετικός δήλωσε στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ θα έπρεπε να το είχε δηλώσει (και να φορολογηθεί για αυτό) στην Ισπανία.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας