«Χωρίζουν» Μπούργκος - Σιμεόνε κι Ατλέτικο Μαδρίτης στο τέλος της σεζόν!

Ο Χερμάν Μπούργκος, βοηθός του Ντιέγκο Σιμεόνε στην Ατλέτικο Μαδρίτης ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την θέση του για ν' αναλάβει πρώτος προπονητής.

«Χωρίζουν» Μπούργκος - Σιμεόνε κι Ατλέτικο Μαδρίτης στο τέλος της σεζόν!

Με ημερομηνία ...λήξης είναι η παρουσία του Χερμάν Μπούργκος στον πάγκο της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο βοηθός (και «δεξί χέρι» με μεγάλη συμβολή στη διαμόρφωση καλού κλίματος στα αποδυτήρια...) του Ντιέγκο Σιμεόνε, παλαίμαχος Αργεντινός γκολκίπερ, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ισπανική ομάδα προκειμένου να αρχίσει καριέρα ως πρώτος προπονητής.

Μία απόφαση που είχε γίνει ήδη γνωστή εδώ και αρκετό καιρό, αλλά πλέον πήρε επίσημη μορφή, με τον 51χρονο να το ανακοινώνει ύστερα από 9 χρόνια συμπόρευσης με τον «Τσόλο».

«Στο τέλος της σεζόν 2019/20 θα κάνω τα πρώτα βήματά μου ως πρώτος προπονητής. Νομίζω πως, με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας στην πρώτη κατηγορία, έχω όλα τα προσόντα να κατευθύνω μία ομάδα. Παίρνω έμπνευση από τους ανθρώπους που με έκαναν αυτό που είμαι σήμερα ως προπονητής και ως άνθρωπος. Θα τους κουβαλάω μαζί μου στην ψυχή μου. Μίλησα με τους ανθρώπους της ομάδας και θεώρησαν πως είναι φυσιολογικό να θέλω να γίνω από δεύτερος, πρώτος προπονητής», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Ο, εκρηκτικός ως χαρακτήρας, Μπούργκος που φιλοδοξεί ν' αναλάβει την τεχνική ηγεσία συλλόγου, ακούγεται έντονα ως διάδοχος του Μαρσέλο Γκαγιάρδο στη Ρίβερ Πλέιτ, όπου είχε αγωνιστεί άλλωστε (1994-99).

Ο Αργεντινός - που κρέμασε τα γάντια του στην Ατλέτικο Μαδρίτης (2001-2004) - κατέκτησε, ως άμεσος συνεργάτης του Σιμεόνε, ένα πρωτάθλημα Ισπανίας (2014), ένα Copa del Rey (2013), δύο Europa League (2012, 2018), καθώς και δύο Super Cup Ευρώπης.