Γουλβς, Τσέλσι και Νιούκαστλ γονάτισαν για τη δολοφονία του Φλόιντ

Η Γουλβς, η Τσέλσι και η Νιουκάστλ ακολούθησαν το παράδειγμα της Λίβερπουλ και πριν την έναρξη της προπόνησής τους έστειλαν το δικό τους μήνυμα για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Γουλβς, Τσέλσι και Νιούκαστλ γονάτισαν για τη δολοφονία του Φλόιντ

Ολοένα και περισσότεροι σύλλογοι της Premier League στέλνουν μήνυμα κατά του ρατσισμού, μετά την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεσότα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής που έχει συγκλονίσει ολόκληρο τον πλανήτη.

Στο Νησί την αρχή είχε κάνει η Λίβερπουλ, που πριν την έναρξη της προπόνησης οι παίκτες της σχημάτισαν έναν κύκλο και γονάτισαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Σήμερα (2/6) το παράδειγμα των «κόκκινων» ακολούθησαν και άλλοι σύλλογοι του αγγλικού πρωταθλήματος, όπως η Τσέλσι, η Νιουκάστλ, αλλά και η αντίπαλος του Ολυμπιακού στην φάση των «16» του Europa League, Γουλβς.

Οι «μπλε» του Λονδίνου γονάτισαν σχηματίζοντας το «Η» που είναι το αρχικό γράμμα της λέξης «Humans» (σ. Άνθρωποι), θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν, ενώ ανάλογη ήταν και η κίνηση τόσο των παικτών των «καρακαξών» όσο και αυτών των «λύκων».

Δείτε τις φωτογραφίες που «ανέβασαν» οι ομάδες στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης: