Τέλος το πρωτάθλημα Βοσνίας, πρωταθλήτρια η Σαράγεβο

Η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βοσνίας αποφάσισε την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος 11 αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν και η Σαράγεβο κατέκτησε τον τίτλο για δεύτερη σερί χρονιά.

Τέλος το πρωτάθλημα Βοσνίας, πρωταθλήτρια η Σαράγεβο

Το παράδειγμα χωρών όπως της Γαλλίας, της Ολλανδίας και της Κύπρου αποφάσισε να ακολουθήσει και η Βοσνία, με την ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να ανακοινώνει την οριστική διακοπή της εφετινής αγωνιστικής περιόδου, εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί με την πανδημία του κορονοϊού.

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας κατά την συνεδρίαση που πραγματοποίησε αποφάσισε να βάλει ένα πρόωρο τέλος στο πρωτάθλημα, ενώ είχαν απομείνει 11 αγωνιστικές για το φινάλε της σεζόν, όπως επίσης και στο Κύπελλο.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, η Σαράγεβο, που απείχε τρεις πόντους στην κορυφή της βαθμολογίας από την δεύτερη Ζελέζνιτσαρ, στέφθηκε πρωταθλήτρια και κατέκτησε τον τίτλο για δεύτερη σερί χρονιά και πέμπτη στην ιστορία της, ενώ υποβιβάστηκαν στη δεύτερη κατηγορία οι Τσέλικ Ζένιτσα και Ζβιγέζντα που βρίσκονταν στις δύο τελευταίες θέσεις της κατάταξης.

Μάλιστα, με την κατάκτηση του τροπαίου η Σαράγεβο κέρδισε παράλληλα και την συμμετοχή της στον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ η Ζελέζνιτσαρ, η Ζρίνσκι (τρίτη στη βαθμολογία) και Μπόρατς Μπάνια Λούκα (τέταρτη) θα συμμετάσχουν στο Europa League της επόμενης σεζόν.

Το νέο πρωτάθλημα στην Βοσνία αποφασίστηκε να ξεκινήσει την 1η του Αυγούστου.