Bundesliga: Με «τεσσάρα» στην Κολωνία, η Λειψία σε θέση Champions League (highlights - βαθμολογία)

Με την εκτός έδρας νίκη της Λειψίας επί της Κολωνίας έπεσε η αυλαία της 29ης αγωνιστικής στη Bundesliga. Όλα τα αποτελέσματα, τα highlights και η βαθμολογία στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Γερμανίας.

Bundesliga: Με «τεσσάρα» στην Κολωνία, η Λειψία σε θέση Champions League (highlights - βαθμολογία)

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 7' με τον Κόρδοβα, αλλά οι φιλοξενούμενοι "απάντησαν" με τρία γκολ! Στο 20' ο Σικ, στο 38' ο Ενκουνκού και στο 50' ο Τίμο Βέρνερ έκαναν το 1-3. Η Κολωνία ξαναμπήκε στο παιχνίδι με γκολ του Μοντέστ στο 55', αλλά δύο λεπτά αργότερα (57') ο Όλμο διαμόρφωσε το τελικό 2-4.

Η Λειψία πέρασε ξανά σε θέση Champions League (3η με 58 βαθμούς), ενώ η Κολωνία, παραμένει χωρίς νίκη μετά τη διακοπή και στην 11η θέση με 34 βαθμούς.

Την Κυριακή...

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε τον εκτός έδρας αγώνα με την Πάντερμπορν η Ντόρτμουντ καθώς αναδείχθηκε νικήτρια με 6-1.

Μετά από ένα στείρο πρώτο ημίχρονο οι Βετσφαλοί πάτησαν το πόδι στο γκάζι και μέσα σε τρία λεπτά πέτυχαν δύο γκολ με σκόρερ τους Αζάρ και Σάντσο.

Οι γηπεδούχοι προς στιγμήν μείωσαν από τα έντεκα βήματα με τον Χούνεμαϊερ, αλλά δύο λεπτά αργότερα οι «κιτρινόμαυροι» βρήκαν δίχτυα για το 3-1 χάρη στο δεύτερο τέρμα του Σάντσο.

Στο 85' ο Χακίμι ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-1, ενώ στο 89' ο Σμέλτσερ βρήκε δίχτυα μετά από επτά ολόκληρα χρόνια.

Το κερασάκι στη νίκη της ομάδας του έβαλε ο Σάντο που σημείωσε χατ τρικ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Με τη νίκη της Γκλάντμπαχ επί της Ουνιόν ξεκίνησε η δράση της 29ης αγωνιστικής στη Bundesliga την Κυριακή (31/5).

Η Μπορούσια «καθάρισε» το ματς από το α' κιόλας ημίχρονο, όταν προηγήθηκε με 2-0, χάρη στα γκολ των Νόιχαους (17') και Τουράμ (41').

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μείωσαν προς στιγμήν με τον Άντερσον στο 50' αλλά οι γηπεδούχοι απάντησαν αμέσως με το δεύτερο γκολ του Τουράμ. Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Πλεά εννέα λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90'.

Το Σάββατο...

Αποφασισμένη να παραμείνει στην κατηγορία εμφανίστηκε η Βέρντερ, καθώς επικράτησε 1-0 της Σάλκε εκτός έδρας και μείωσε τη διαφορά από τη γραμμή σωτηρίας (-2). Για τρίτο διαδοχικό ματς η ομάδα της Βρέμης κράτησε το μηδέν πίσω και κατάφερε με τον Μπετανκούρ να φύγει θριαμβεύτρια από το Γκελζενκίρχεν.

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Χοφενχάιμ, που κέρδισε με 1-0 τη Μάιντς και έπιασε στην έκτη θέση της βαθμολογίας, η οποία βγάζει στην Ευρώπη του χρόνου, τη Βόλφσμπουργκ.

Η τελευταία όμως δεν τα κατάφερε στο σπίτι της και ηττήθηκε 2-1 από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Οι «αετοί» επέστρεψαν στα τρίποντα μετά τις 7 Φεβρουαρίου.

Στο φινάλε των αγώνων του Σαββάτου, η Μπάγερν Μονάχου δεν έδειξε τον παραμικρό... οίκτο απέναντι στη Φορτούνα. Οι Βαυαροί προηγήθηκαν 3-0 στο ημίχρονο και τελικά... σταμάτησαν στο 5-0, συντρίβοντας την ομάδα του Ντίσελντορφ και συνεχίζοντας την προέλασή τους για τον τίτλο.

Την Παρασκευή...

Η αναμέτρηση της Φράιμπουργκ με αντίπαλο την Μπάγερ Λεβερκούζεν, που διεξήχθη το βράδυ της Παρασκευής (29/5), ήταν η πρώτη για την 29η αγωνιστική της Bundesliga.

Θριαμβεύτρια ήταν η φιλοξενούμενη, καθώς το γκολ του Κάι Χάβερτς εννέα λεπτά μετά την έναρξη του β' μέρους (54') ήταν αρκετό προκειμένου να χαρίσει το τρίποντο στις «ασπιρίνες».

Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/5

Φράιμπουργκ - Μπάγερ Λεβερκούζεν 0-1
(54' Χάβερτς)

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/5

Βόλφσμπουργκ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-2
(59' Μπαμπού - 24' Σίλβα, 85' Καμαντά)

Χέρτα Βερολίνου - Άουγκσμπουργκ 2-0
(23’ Ντιλροσούν, 90’+3’ Πιάτεκ)

Μάιντς - Χοφενχάιμ 0-1
(43' Μπεμπού)

Σάλκε - Βέρντερ Βρέμης 0-1
(32' Μπετανκούρ)

Μπάγερν Μονάχου - Φορτούνα Ντίσελντορφ 5-0
(16' αυτ. Γιόργκενσεν, 29' Παβάρ, 43', 50' Λεβαντόφσκι, 52' Ντέιβις)

ΚΥΡΙΑΚΗ 31/5

Γκλάντμπαχ - Ουνιόν Βερολίνου 4-1
(17' Νόιχαους, 44', 59' Τουράμ, 81' Πλεά - 50' Άντερσον)

Πάντερμπορν - Μπορούσια Ντόρτμουντ 1-6
(72' Χούνεμαϊερ - 54' Αζάρ, 57', 74' 90' Σάντσο, 85' Χακίμι, 89' Σμέλτσερ)

ΔΕΥΤΕΡΑ 1/6

Κολωνία - Λειψία 2-4
(7' Κόρδοβα, 55' Μοντέστ / 20' Σικ, 38' Ενκουνκού, 50' Βέρνερ, 57' Όλμο )

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ