Ο Ολυμπιακός στη γιορτή για τα 100 χρόνια της Κάλιαρι (pic+vid)

Οι αγώνες του Ολυμπιακού με την Κάλιαρι το 1972 στο Κύπελλο UEFA περιλαμβάνονται σε αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ιταλικής ομάδας.

Ο Ολυμπιακός στη γιορτή για τα 100 χρόνια της Κάλιαρι (pic+vid)

Η Κάλιαρι, η άλλοτε κραταιά ομάδα της Σαρδηνίας, γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της και η ιστοσελίδα sardiniapost έκανε ένα αφιέρωμα στο γεγονός.

Αναφερόμενη στους ευρωπαϊκούς σταθμούς της ομάδας έκανε μνεία και για τη συνάντηση με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο UEFA της σεζόν 1972-73.

«Στις αρχές της δεκαετίας του εβδομήντα οι καλές θέσεις στο πρωτάθλημα συνεχίστηκαν, τόσο που στη σεζόν '72-'73 έζησε μια νέα διεθνή εμπειρία, με τη συμμετοχή στο Κύπελλο UEFA, αν και σημαδεύτηκε από την ήττα από τους Έλληνες του Ολυμπιακού» γράφει η sardiniapost.

Οι δύο αγώνες έγιναν στις 14 και 27 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του πρώτου γύρου της διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός του Λάκη Πετρόπουλου και του Νίκου Γουλανδρή νίκησε στο Στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» με 2-1 χάρη σε γκολ των Γιούτσου (2') και Τριαντάφυλλου (51'). Η Κάλιαρι μείωσε με τον Ντομενγκίνι στο 66ο λεπτό αλλά μέχρι εκεί.

Στη ρεβάνς οι Ιταλοί του Τζίτζι Ρίβα εμφανίζονταν μεγάλο φαβορί για τη νίκη-πρόκριση, αλλά ο Ολυμπιακός έκανε την έκπληξη και πήρε τη νίκη 1-0 με γκολ του Γιούτσου (8').

Ας θυμηθούμε και τις ενδεκάδες:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κελεσίδης, Γκαϊτατζής, Αγγελής, Γκλέζος, Σιώκος, Συνετόπουλος, Γιούτσος, Παπαδημητρίου, Βιέρα, Τριαντάφυλλος, Δεληκάρης.

ΚΑΛΙΑΡΙ: Αλμπερτόζι, Μαρτιραντόνα, Πολέτι, Τσέρα, Νικολάι, Τομαζίνι, Ντομενγκίνι, Νενέ, Μαράσκι, Μπρονιέρα, Γκόρι.