Ντε Λούκας: «Μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε ζώα»

Ο Πάμπλο Ντε Λούκας πρώην ποδοσφαιριστής της Ξάνθης μίλησε για όσα βιώνει στη Ρουμανία και τις συνθήκες λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό.

Ντε Λούκας: «Μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε ζώα»

Ο Πάμπλο Ντε Λούκας που είχε αγωνιστεί στη Ξάνθη μίλησε στην ισπανική εφημερίδα Marca δήλωσε έξαλλος με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση της Ρουμανίας στο θέμα του κορονοϊού.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ξάνθης παίζει πλέον στη ρουμανική Βολουντάρι και στις δηλώσεις του κάνει λόγο για άθλιες συνθήκες ζωής εξαιτίας των μέτρων για τον Covid 19.

Αρχικά ο Ντε Λούκας σε ποστάρισμα του στο instagram έγραψε: «Το θέμα είναι ότι το Υπουργείο Υγείας της Ρουμανίας μας στερεί την ελευθερία μας, συγκεντρώνοντας μας για 2 εβδομάδες, κάνοντας μας 3 τεστ για τον Covid 19 και τώρα θέλουν να μας αφήσουν συγκεντρωμένους για τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Είμαστε άνθρωποι και έχουμε το δικαίωμα στη ζωή και στην ελευθερία».

Σε δηλώσεις του στη Marca τόνισε: «Αυτό που θέλουν είναι να μας κλειδώσουν μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα, αλλά για να μην υπάρξουν αντιδράσεις μας το έκρυψαν στην αρχή και τώρα που συμπληρώνονται δύο εβδομάδες μας λένε ότι θα πάρει άλλες δύο. Μας λένε ψέματα. Μας απαγορεύουν να πάμε σπίτι ενώ είμαστε υγιείς και ενώ σε όλες τις άλλες χώρες γίνεται το αντίθετο. Πας δηλαδή στο σπίτι και έπειτα γυρίζεις στην προπόνηση. Είμαστε ποδοσφαιριστές και θέλουμε να παίξουμε, αλλά να μην μας συμπεριφέρονται σαν ζώα. Έχουμε οικογένεια και μετά από δύο μήνες καραντίνας θέλουν να περάσουμε άλλους δυο μήνες απομονωμένοι με την σκληρή ψυχολογική κατάσταση που προέρχεται από την απομόνωση των δύο εβδομάδων σε ένα δωμάτιο, όπου πραγματικά μας αφήνουν το φαγητό στην πόρτα».

Ολοκληρώνοντας επισήμανε: «Ο αριθμός των θετικών τεστ δεν βγαίνει στη δημοσιότητα γιατί αλλιώς δεν παίζεται το πρωτάθλημα. Τα κρύβουν. Στατιστικά μιλώντας δεν γίνεται να μην υπάρχει κάποιο θετικό».