Ρωσία: Επανέναρξη πρωταθλήματος με θεατές στις εξέδρες

Το ρωσικό πρωτάθλημα θα επαναρχίσει και μάλιστα με την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα!

Ρωσία: Επανέναρξη πρωταθλήματος με θεατές στις εξέδρες

Τα πρωταθλήματα ξεκινούν και πάλι και ο μεγάλος προβληματισμός είναι η απουσία των φιλάθλων στα γήπεδα. Η Μπουντεσλίγκα είναι το πρώτο από τα πρωταθλήματα που άρχισαν και εκ των κορυφαίων. Το παράδειγμα του γερμανικού πρωταθλήματος και η αμηχανία που υπάρχει στα παιχνίδια με την έλλειψη των φιλάθλων, οδηγεί σε σκέψεις για να επανέλθουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα αλλά με συγκεκριμένο αριθμό θεατών.

Παρά το γεγονός ότι η πανδημία του κορονοϊού στη Ρωσία βρίσκεται σε έξαρση, το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα θα επαναρχίσει όπως έχει προγραμματιστεί, στις 21 Ιουνίου, και μάλιστα με παρουσία θεατών στις εξέδρες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Αθλητισμού της χώρας, Όλεγκ Ματίτσιν, οι αρμόδιες αρχές έδωσαν το «πράσινο φως» για την παρουσία ενός αριθμού φιλάθλων στα γήπεδα.

«Είναι σημαντικό το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα να ξαναρχίσει παρουσία θεατών, έστω και σε μικρό αριθμό. Είδα παιχνίδια της Bundesliga και το κλίμα είναι παράξενο, δεν υπάρχει αρκετό συναίσθημα. Χωρίς θεατές, τα παιχνίδια δεν φαίνονται όπως τα είχαμε συνηθίσει» δήλωσε ο Ρώσος υπουργός.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, στους αγώνες θα μπορούσε να επιτραπεί παρουσία φιλάθλων ως το 10% της χωρητικότητας κάθε γηπέδου.