Χασάν: Η σχέση του με τον Μοχάμεντ Σαλάχ - Τι αποκάλυψε σε τηλεοπτική εκπομπή (pic)

Ο Αχμέντ Χασάν μίλησε σε εκπομπή στην Αίγυπτο για τη σημασία της ψυχικής υγείας και αποκάλυψε τη συμβολή του Μοχάμεντ Σαλάχ στη δική του περίπτωση.

Χασάν: Η σχέση του με τον Μοχάμεντ Σαλάχ - Τι αποκάλυψε σε τηλεοπτική εκπομπή (pic)

Το «Asrar El-Nafs» σόου είναι μια εκπομπή του EMPWR Mag, του πρώτου περιοδικού ψυχικής υγείας στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική (MENA). Ο Αχμέντ Χασάν ήταν φιλοξενούμενος στο δεύτερο επεισόδιο της σειράς.

Σε αυτή μίλησε για τη σημασία της ψυχικής υγείας στο ποδόσφαιρο -και όχι μόνο- και αποκάλυψε τη συνδρομή του Μοχάμεντ Σαλάχ στη δική του περίπτωση.

«Η ψυχική υγεία είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, καθώς μπορεί να επηρεάσει την καθημερινή σας ζωή και τα άτομα γύρω σας, όπως τους φίλους και την οικογένεια. Είναι κάτι που οι άνθρωποι πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη», είπε ο Χασάν.

Και πρόσθεσε: «Στην περίπτωσή μου προσπαθώ να παραμένω πάντα θετικός και να αποφεύγω κάθε είδους αρνητική ενέργεια. Διότι αν δεν είμαι σε καλή ψυχική κατάσταση, αυτό θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την απόδοσή μου».

Το ζήτημα της ψυχικής υγείας στην πατρίδα του Χασάν αφήνεται στον Θεό:

«Στην Αίγυπτο αν κάποιος είναι πεσμένος ψυχολογικά, απλά προσευχόμαστε για αυτόν και ελπίζουμε ότι το πρόβλημα θα εξαφανιστεί. Προφανώς να έχεις πίστη στον Θεό είναι πραγματικά σημαντικό, αλλά πιστεύω ότι αυτό που χρειάζονται αυτοί οι άνθρωποι είναι υποστήριξη, είτε προέρχεται από ένα μέλος της οικογένειας, είτε από έναν φίλο ή ακόμα και από έναν ξένο», είπε ο επιθετικός του Ολυμπιακού.

Και στο σημείο αυτό αποκάλυψε το δικό του στήριγμα που δεν είναι άλλος από τον διάσημο φορ της Λίβερπουλ Μοχάμεντ Σαλάχ.

«Όταν ψάχνετε για ένα καλό σύστημα υποστήριξης, πρέπει να γνωρίζετε το άτομο με το οποίο μιλάτε και να βεβαιωθείτε ότι ξέρει για τι μιλάει. Για παράδειγμα, ως ποδοσφαιριστής, όταν ψάχνω για υποστήριξη ή συμβουλές, είναι καλύτερο να ρωτήσω ένα άτομο που ζει στο γήπεδο, όπως ο Μοχάμεντ Σαλάχ, καθώς είναι πρότυπο για όλους, παρά έναν θαυμαστή ή ακόμη και έναν στενό φίλο», είπε.

Μίλησε και για τα δικά του βάσανα: «Προσωπικά είχα πολλές χειρουργικές επεμβάσεις λόγω τραυματισμών. Έτσι, κατά τη διάρκεια των τριών τεσσάρων μηνών της ανάκαμψης είναι σημαντικό να έχουμε ένα ισχυρό σύστημα υποστήριξης. Αλλά αν θέλετε αυτή την υποστήριξη, θα πρέπει να είστε κι εσείς εκεί για άλλους ανθρώπους. Ακόμα και ένα μικρό μήνυμα ''περαστικά'' σε κάποιον που ίσως δεν γνωρίζετε πολύ καλά θα του δώσει πολλή θετική ενέργεια».