Φίγκο: «Σωστή η απόφασή μου να φύγω από την Μπαρτσελόνα για τη Ρεάλ Μαδρίτης»

Απόλυτα δικαιωμένος για την επιλογή του το 2000 να βγάλει τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και να μετακομίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης εμφανίστηκε ο Λουίς Φίγκο, ο οποίος παράλληλα αποθέωσε τον Ρονάλντο.

Φίγκο: «Σωστή η απόφασή μου να φύγω από την Μπαρτσελόνα για τη Ρεάλ Μαδρίτης»

Την απόφασή του να αφήσει την Μπαρτσελόνα για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης υπερασπίστηκε για ακόμα μία φορά ο Λουίς Φίγκο. Ο παλαίμαχος Πορτογάλος χαρακτηρίστηκε προδότης όταν το καλοκαίρι του 2000 έφυγε από τους Καταλανούς ώστε να συνεχίσει την καριέρα του στη «βασίλισσα», με τον ίδιο να δηλώσει απόλυτα δικαιωμένος για την παραπάνω επιλογή του.

Συγκεκριμένα, ο άλλοτε ποδοσφαιριστής των Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Ίντερ και Σπόρτινγκ Λισαβόνας τόνισε: «Ήταν μια προσωπική απόφαση και, όπως φάνηκε με το πέρασμα των χρόνων, αποδείχθηκε σωστή. Είμαι χαρούμενος για αυτή την απόφαση που πήρα». Παράλληλα ο Φίγκο μίλησε επίσης για τους καλύτερους συμπαίκτες που είχε, πλέκοντας το εγκώμιο του Ρονάλντο:

«Ο Ρονάλντο ήταν ο καλύτερος. Ήταν αυτός ο οποίος με εντυπωσίασε περισσότερο από όλους, τόσο στην Μπαρτσελόνα όσο και στη Ρεάλ. Στην Μπαρτσελόνα, όταν δεν είχε τραυματιστεί, είχε καταφέρει να αναδείξει το ταλέντο του. Δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά για να κάνει τη διαφορά. Ήταν ξεχωριστός».