Είχε «παίξει» τον Ολυμπιακό ο υφυπουργός που παραιτήθηκε από την κυβέρνηση Μπόρις Τζόνσον (pic+vid)

Ο Ντάγκλας Ρος, υφυπουργός αρμόδιος για ζητήματα Σκωτίας, που παραιτήθηκε από την κυβέρνηση Μπόρις Τζόνσον είχε «παίξει» τον Ολυμπιακό το 2017 στον αγώνα με τη Μπαρτσελόνα για το Champions League.

Είχε «παίξει» τον Ολυμπιακό ο υφυπουργός που παραιτήθηκε από την κυβέρνηση Μπόρις Τζόνσον (pic+vid)

Ο Ντάγκλας Ρος, υφυπουργός αρμόδιος για ζητήματα Σκωτίας υπέβαλε την Τρίτη την παραίτησή του, διαμαρτυρόμενος για την κάλυψη που παρέχει ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στον στενό σύμβουλό του, Ντόμινικ Κάμινγκς, ο οποίος "έσπασε" τους κανόνες του lockdown ταξιδεύοντας για οικογενειακούς λόγους.

Η βασική κατηγορία κατά του Κάμινγκς είναι ότι οδήγησε απόσταση 250 μιλίων εν μέσω καραντίνας για να βρεθεί στο κτήμα των γονέων του στη βορειοανατολική Αγγλία, προκειμένου να διευθετήσει ζήτημα σχετικό με τον 4χρονο γιο του.

Ο Ντάγκλας Ρος τόνισε ότι οι ψηφοφόροι στην εκλογική του περιφέρεια αδυνατούν να κατανοήσουν τις πράξεις του Κάμινγκς.

«Υπάρχουν ψηφοφόροι στην εκλογική μου περιφέρεια που δεν κατάφεραν να αποχαιρετήσουν τους αγαπημένους τους. Οικογένειες που δεν μπόρεσαν να θρηνήσουν από κοντά. Άνθρωποι που δεν επισκέφθηκαν αρρώστους συγγενείς τους επειδή ακολουθούσαν τις οδηγίες της κυβέρνησης», έγραψε ο Ρος στην επιστολή της παραίτησής του.

Ο Ρος και ο Ολυμπιακός

Ο 37χρονος Ρος παράλληλα με την πολιτική, ασκούσε και το επάγγελμα του διαιτητή ποδοσφαίρου. Διαιτήτευσε τον τελικό του Κυπέλλου Σκωτίας 2015 μεταξύ Ινβερνές και Φάλκιρκ.

Το 2017 ορίστηκε να βοηθός διαιτητή στον αγώνα του Champions League ανάμεσα στη Μπαρτσελόνα και τον Ολυμπιακό στη Βαρκελώνη (3-1).

Εξαιτίας μάλιστα του αγώνα αυτού απουσίασε από μια σημαντική ψηφοφορία στη Βουλή, γεγονός που του στοίχισε τον αποκλεισμό από τα τελικά του Μουντιάλ 2018 στη Ρωσία.

Δείτε τα highlights του αγώνα