Σπανταφόρα: «Εκκίνηση στις 13 ή 20 Ιουνίου στην Serie A»

Ο υπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας, Βιντσέντζο Σπανταφόρα, τόνισε ότι η αγωνιστική δράση στην χώρα θα επαναξεκινήσει στις 13 ή στις 20 Ιουνίου.

Σπανταφόρα: «Εκκίνηση στις 13 ή 20 Ιουνίου στην Serie A»

Την προσεχή Πέμπτη (28/5) θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνάντηση της ιταλικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της Λίγκας με την πολιτική ηγεσία, προκειμένου να συζητηθεί η επανέναρξη των πρωταθλημάτων. Αυτό επιβεβαίωσε σήμερα (24/5), μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό "Tg3", ο υπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας, Βιντσέντζο Σπανταφόρα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η αγωνιστική δράση μπορεί να ξαναρχίσει στις 13 ή στις 20 Ιουνίου.

Στο καίριο ζήτημα των υγειονομικών πρωτοκόλλων, πάντως, ο Σπανταφόρα εμφανίστηκε ανυποχώρητος στη θέση της κυβέρνησης ότι, σε περίπτωση θετικού κρούσματος, θα πρέπει να τεθεί σε καραντίνα όλη η ομάδα. Άφησε, όμως να εννοηθεί ότι το διάστημα της καραντίνας (που μέχρι τώρα είναι δύο εβδομάδες) θα μπορούσε να μειωθεί σημαντικά, αν οι επιδημιολογικοί δείκτες συνεχίσουν να βελτιώνονται.

Ο Ιταλός υπουργός Αθλητισμού εξέφρασε επίσης την άποψη ότι θα πρέπει κάποιοι αγώνες της Serie Α να προβληθούν από ελεύθερα τηλεοπτικά δίκτυα, προκειμένου να είναι προσβάσιμοι στο ευρύ κοινό.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας