Κορονοϊός: «41 θάνατοι από τον ιό σχετίζονται με το Λίβερπουλ - Ατλέτικο Μαδρίτης»

Έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία και με το Imperial College του Λονδίνου. έδειξε πως το παιχνίδι της Λίβερπουλ με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Άνφιλντ προκάλεσε δεκάδες θανάτους λόγω κορονοϊού. 

Κορονοϊός: «41 θάνατοι από τον ιό σχετίζονται με το Λίβερπουλ - Ατλέτικο Μαδρίτης»

Μοιραίο φαίνεται να αποδεικνύεται το παιχνίδι ρεβάνς της φάσης των «16» του Champions League ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Ατλέτικο Μαδρίτης, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα, αυτό είχε καταστροφικές επιπτώσεις όσον αφορά τον κορονοϊό.

Στο Άνφιλντ πέραν των φίλων της Λίβερπουλ που είχαν κατακλύσει τις εξέδρες, έδωσαν το παρόν και 3.000 ταξιδιώτες οπαδοί από τη Μαδρίτη για να στηρίξουν την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε που μετά το υπέρ της 1-0 από το πρώτο ματς πήγε στην Αγγλία και πήρε την πρόκριση με το τελικό 3-2 που διαμορφώθηκε στην παράταση.

Η ανησυχία για τα κρούσματα που ενδεχομένως να παρουσιάστηκαν σ' εκείνο το ματς, δεδομένου του συγχροτισμού χιλιάδων ανθρώπων αλλά και την παρουσία ταξιδιωτών, ήρθε να επιβεβαιωθεί από έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία και με το Imperial College του Λονδίνου.

Συγκεκριμένα, με μελέτη στοιχείων που δόθηκαν από τα τοπικά νοσοκομεία, βγήκε το συμπέρασμα πως 41 θάνατοι από την πανδημία του κορονοϊού σχετίζονταν με παρουσία κόσμου στο γήπεδο της Λίβερπουλ, ενώ, άλλα 37 άτομα που εξέπνευσαν έχοντας νοσηλευθεί, σχετίζονταν με φεστιβάλ που έλαβε χώρα στο Τσέλτεναμ.