Το… ραγισμένο γυαλί ανάμεσα σε Κόντε και Τσέλσι

Το «σίριαλ» με το μέλλον του Ιταλού στον πάγκο των λονδρέζων και η κόντρα του με τη διοίκηση που μέσα σε ένα χρόνο έφερε τα πάνω – κάτω στη μεταξύ τους σχέση

Το… ραγισμένο γυαλί ανάμεσα σε Κόντε και Τσέλσι

Έπειτα και από την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας στον τελικό με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σειρά στο «στρατόπεδο» της Τσέλσι παίρνει το θέμα που αφορά το μέλλον του Αντόνιο Κόντε στην τεχνική της ηγεσία. Μένει ή φεύγει ο Ιταλός; Η απάντηση στο ερώτημα αναμένεται να δοθεί προσεχώς από τη διοίκηση των λονδρέζων, καθώς ξεκινά τον προγραμματισμό της για την επόμενη περίοδο.

«Έχω συμβόλαιο και είμαι αφοσιωμένος στο σύλλογο. Το λέω σε κάθε μου συνέντευξη Τύπου. Καταλαβαίνω πως η διοίκηση μπορεί να πάρει μια απόφαση, θετική ή αρνητική. Έχω μεγάλο σεβασμό για τη διοίκηση και θα αποδεχτώ κάθε απόφασή της. Πιστεύω πως απέδειξα και στην Αγγλία πως είμαι νικητής», είπε χθες μεταξύ άλλων ο Κόντε σε δηλώσεις του, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Στο Νησί εκτιμάται πως ο χθεσινός τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας ήταν – ίσως – το τελευταίο του παιχνίδι στον πάγκο των λονδρέζων. Τι κι αν οδήγησε πέρσι το σύλλογο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, στη συνέχεια ήρθαν τα πάνω – κάτω στη σχέση του με τη διοίκηση. Πως αντιστράφηκε το κλίμα και φτάσαμε ως εδώ; Όλα ξεκίνησαν πέρσι το καλοκαίρι…

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός και το ξέσπασμα του Ιταλού

Λίγο μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Κόντε ζήτησε την απόκτηση νέων παικτών ώστε να ενισχυθεί η ομάδα για να διατηρήσει τα «σκήπτρα» στην κατηγορία. Εκ του αποτελέσματος όμως, όχι μόνο δεν εντάχθηκαν στο ρόστερ οι ποδοσφαιριστές που είχε ζητήσει (σ. όπως ο Λουκάκου που τελικά κατέληξε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), αλλά είδε και τη διοίκηση να αποδέχεται την πρόταση των «κόκκινων διαβόλων» για την παραχώρηση του Μάτιτς. Έναν παίκτη, ο οποίος είχε προσφέρει πέρσι τα μέγιστα στη μεσαία γραμμή των «μπλε» στο δρόμο προς τον τίτλο.

Τελικά, τις πύλες του «Στάμφορντ Μπριτζ» πέρασαν το περασμένο καλοκαίρι οι Μοράτα, Μπακαγιόκο, Ρούντιγκερ, Τζαπακόστα και Ντρινκουότερ. Ο Κόντε παρά τη δυσαρέσκειά του συνέχισε το έργο του, αλλά επί της ουσίας η ομάδα ξεκίνησε με το… αριστερό τη σεζόν (σ. εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα από την Μπέρνλι) και υπέπεσε σε αρκετά αρνητικά αποτελέσματα στο πρώτο μισό της περιόδου.

Το Γενάρη το ζήτημα των μεταγραφών επανήλθε. Η Τσέλσι πρόσθεσε στο δυναμικό της τους Έμερσον, Ζιρού και Μπάρκλεϊ και μετά τον αποκλεισμό της ομάδας από την Άρσεναλ στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ, ο Κόντε όχι μόνο δεν έδειξε καμία πρόθεση ανάληψης των ευθυνών του, αλλά εξαπέλυσε τα «βέλη» του στη διοίκηση.

«Σχετικά με τις καλοκαιρινές μεταγραφές, ο σύλλογος αποφάσισε για κάθε έναν παίκτη. Σίγουρα δεν έχω μεγάλη επιρροή στις μεταγραφές γενικότερα. Η δουλειά μου είναι να είμαι προπονητής και να βελτιώνω των ποδοσφαιριστές», έλεγε μεταξύ άλλων. Τα σχόλιά του αυτά προκάλεσαν έντονη δυσαρέσκεια στη διοίκηση των «μπλε» και οι φήμες περί απόλυσής του είχαν αρχίσει πλέον να γίνονται ολοένα και πιο έντονες.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι «μπλε» όσο κι αν προσπάθησαν να εξασφαλίσουν μία θέση στην πρώτη τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ, που οδηγεί του χρόνου στα μεγάλα «σαλόνια» του Τσάμπιονς Λιγκ, τελικά δεν τα κατάφεραν. Τερμάτισαν στην πέμπτη θέση του αγγλικού πρωταθλήματος και την επόμενη περίοδο θα συμμετάσχουν στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, το Γιουρόπα Λιγκ.

Οι υποψήφιοι «μνηστήρες»

Η φετινή σεζόν ολοκληρώθηκε για τους λονδρέζους με την κατάκτηση του Κυπέλλου, ωστόσο αν η επιτυχία αυτή θα αποδειχτεί αρκετή για να τον κρατήσει στο πόστο του ή αν Κόντε και Τσέλσι θα ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους του χρόνου δεν θα αργήσουμε να το μάθουμε…

Προς το παρόν όμως, τα ονόματα που φέρονται ως υποψήφια για τον λονδρέζικο πάγκο σε περίπτωση απόλυσης του Κόντε είναι αυτά των Λουίς Ενρίκε (πρώην τεχνικός της Μπαρτσελόνα), Μαουρίτσιο Σάρι (Νάπολι), Λεονάρντο Ζαρντίμ (Μονακό), Μασιμιλιάνο Αλέγκρι (Γιουβέντους) και Μπρένταν Ρότζερς (Σέλτικ).



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110