Επίσημο: «Πράσινο φως» για την κατεδάφιση του «Σαν Σίρο»

Και επίσημα το ιστορικό γήπεδο των Μίλαν και Ίντερ θα κατεδαφιστεί 

Επίσημο:  «Πράσινο φως» για την κατεδάφιση του  «Σαν Σίρο»

Μίλαν και Ίντερ έχουν συμφωνήσει στο γκρέμισμα του «Σαν Σίρο», στο οποίο θα αγωνίζονται μέχρι το 2022.

Οι δύο ομάδες έχουν βρει τον χώρο που θα χτιστεί το νέο τους κοινό γήπεδο, το οποίο θα είναι δίπλα στο παλιό, θα έχει χωρητικότητα 60.000 θέσεων και αναμένεται να κοστίσει 700 εκατομμύρια ευρώ.

Ένα σημαντικό εμπόδιο υπερκέρασαν Ίντερ και Μίλαν, στην κοινή πρόθεσή τους να κατασκευάσουν ένα νέο, σύγχρονο ποδοσφαιρικό στάδιο, στη θέση του «Σαν Σίρο».

Η αρμόδια επιτροπή πολιτιστικής κληρονομιάς της περιφέρειας της Λομβαρδίας ανακοίνωσε επίσημα ότι το γήπεδο «Τζουζέπε Μεάτσα» δεν μπορεί να θεωρηθεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την κατεδάφισή του.

Στο σκεπτικό της επιτροπής αναφέρεται ότι το στάδιο, στη σημερινή μορφή του, ελάχιστη σχέση έχει με το αρχικό κτίριο, που κατασκευάστηκε το διάστημα 1925-26 ή με την επέκτασή του πριν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (1937-39).

Οι μεταγενέστερες παρεμβάσεις και επεκτάσεις του έγιναν το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα και άρα δεν καλύπτονται τα 70 χρόνια, που απαιτούνται ως διάστημα προκειμένου ένα κτίριο να θεωρηθεί πολιτιστικό μνημείο.