Γιατί ο Γιάνγιανιν θεωρεί τον Διαμαντάκο καλύτερο από τον Μήτρογλου

Ο Ράικο Γιάνγιανιν μίλησε για τον Δημήτρη Διαμαντάκο στους Κροάτες και έκανε τη σύγκριση με τον Κώστα Μήτρογλου

Γιατί ο Γιάνγιανιν θεωρεί τον Διαμαντάκο καλύτερο από τον Μήτρογλου

Ο Ράικο Γιάνγιανιν κλήθηκε από την ιστοσελίδα sportske novosti να μιλήσει για το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Χάιντουκ Σπλιτ, τον Δημήτρη Διαμαντάκο.

«Τον ξέρω ως παίκτη, ήταν μεγάλο ταλέντο, πολλά περίμεναν από αυτόν. Καθαρά αριστεροπόδαρος, γρήγορος. Ήταν αδέξιος όταν άρχισε να παίζει στον Ολυμπιακό. Είναι καλός τεχνίτης και κινητικός. Πίστευαν πραγματικά ότι θα γίνει τοπ παίκτης. Αλλά σταμάτησε να βελτιώνεται ...» είπε ο Γιάνγιανιν που εργάζεται στην ομάδα της Επισκοπής.

«Συμφώνησε με τη Χάιντουκ ο Διαμαντάκος»

Και συνέχισε:

«Δεν είναι εύκολο για έναν νεαρό παίκτη να παίξει στον Ολυμπιακό, ειδικά για έναν επιθετικό! Αν ήταν, για παράδειγμα, αμυντικός παίκτης, θα πάλευε πολύ πιο εύκολα για μια θέση στην ομάδα, ή αν ήταν μέσος, θα είχε επίσης λιγότερα εμπόδια. Όμως, στην επίθεση, οι ελληνικές ομάδες θέλουν παίκτες κλάσης, έτσι οι μεγαλύτεροι σύλλογοι αγοράζουν ξένους και παραμελούν τα ταλέντα τους, που δεν έχουν χρόνο να περιμένουν τη σειρά τους. Αυτό συνέβη και στον Διαμαντάκο. Ήταν στο περιθώριο, αν και μπορεί να ήταν αντικειμενικά καλύτερος από ό, τι μερικοί ξένοι. Αλλά όταν ένα τεράστιο χρηματικό ποσό έχει δοθεί για κάποιον, τότε προωθείται στην ομάδα»

Ο Γιάνγιανιν μίλησε για την καριέρα του Διαμαντάκου:

«Ο Ολυμπιακός έστειλε τον Διαμαντάκο δανεικό πρώτα σε ελληνικές ομάδες (Πανιώνιος, Άρης, Εργοτέλης) και πριν από πέντε χρόνια πήγε στη Γερμανία, στην Καρλσρούη. Είδα ότι ήταν επίσης στο Μπόχουμ, και για τις δύο τελευταίες σεζόν έπαιξε καλά στη Ζαντ Πάουλι. Μου αρέσει ως παίκτης, οσμίζεται το γκολ, αν και δεν είναι ο κλασικός σέντερ φορ, αλλά ένας κινητικός παίκτης. Λόγω της ταχύτητας, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στα άκρα, αλλά αυτές δεν είναι οι σωστές θέσεις για αυτόν».

Και ο Γιάνγιανιν κατέληξε:

«Λογικά θα ενισχύσει τη Χάιντουκ. Είναι καταρτισμένος και έμπειρος, έχοντας αγωνιστεί στην ισχυρή Μπουντεσλίγκα 2 όπου επιβεβαίωσε τις δυνατότητές του. Έχει τις ιδιότητες ενός καλού επιθετικού, αλλά πρέπει να δείτε πώς σκέφτεται, ποιες είναι οι φιλοδοξίες του, πώς θα προσαρμοστεί στο Σπλιτ ... Δηλαδή, πολλά εξαρτώνται πάντα από το "κεφάλι". Είναι σημαντικό να πούμε ότι είναι ομαδικός παίκτης, σε αντίθεση με, για παράδειγμα, τον Μήτρογλου, ο οποίος περιμένει κάποιον να του δώσει μια ευκαιρία και δεν δουλεύει καθόλου για την ομάδα. Ο Διαμαντάκος είναι κινητικός, παίζει και άμυνα, είναι ένας σύγχρονος επιθετικός και είμαι σίγουρος ότι θα αρέσει στον Ιγκόρ Τούντορ».