Αντιδράσεις στη Βουλγαρία από τις ομάδες κατά της Κυβέρνησης

Η Κυβέρνηση της Βουλγαρίας αποφάσισε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, αλλά χωρίς οπαδούς γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από ομάδες και οπαδούς.

Αντιδράσεις στη Βουλγαρία από τις ομάδες κατά της Κυβέρνησης

Η απόφαση των βουλγαρικών αρχών να επιτρέψουν την επανεκκίνηση του εγχώριου πρωταθλήματος, αλλά χωρίς την παρουσία οπαδών, μετά τη διακοπή, λόγω του COVID-19, προκάλεσε εκτεταμένη κριτική από τους συλλόγους και τους φιλάθλους της Βαλκανικής χώρας.

Η σεζόν του πρωταθλήματος της κορυφαίας κατηγορίας, η οποία βρίσκεται σε αναστολή από τα μέσα Μαρτίου, στο πλαίσιο του lockdown, θα συνεχιστεί στις 5 Ιουνίου σε μία πιο «κλειστή» μορφή με τις ομάδες να έχουν ξεκινήσει ήδη κανονικά τις προπονήσεις τους.

Ωστόσο, αρκετοί προπονητές και παίκτες με τους οπαδούς έχουν επικρίνει την κυβέρνηση για το ότι επέτρεψε το άνοιγμα των κινηματογράφων και τις διοργανώσεις συναυλιών με θεατές, διατηρώντας μια ασφαλή απόσταση, ενώ παράλληλα τους φίλους του ποδοσφαίρου μακριά από τα στάδια.

«Τέτοιοι αγώνες είναι μια παρωδία», δήλωσε ο Κριστιάνο Τζιαρέτα, αθλητικός διευθυντής του πιο επιτυχημένου συλλόγου της Βουλγαρίας, ΤΣΣΚΑ Σόφιας. «Μοιάζουν με φιλικά χωρίς κόσμο, χωρίς ένταση. Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο», πρόσθεσε ο Ιταλός και κατέληξε: «Το ποδόσφαιρο περιλαμβάνει γεμάτα γήπεδα, ανθρώπους να τρώνε σάντουιτς ...».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ