Ρούνεϊ: «Γι’ αυτό έφυγε ο Πικέ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ»

Ο πρώην αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γουέιν Ρύνεϊ, αποκάλυψε το παιχνίδι που «τελείωσε» την πορεία του Ζεράρ Πικέ στον σύλλογο και τον οδήγησε στην μετακίνησή του στην Μπαρτσελόνα το 2008.

Ρούνεϊ: «Γι’ αυτό έφυγε ο Πικέ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ»

Τον λόγο της αποχώρησής του Ζεράρ Πικέ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2008 με προορισμό την Μπαρτσελόνα αποκάλυψε σε δηλώσεις του στους «Sunday Times» ο Γουέιν Ρούνεϊ.

Ο 34χρονος πρώην αρχηγός των «κόκκινων διαβόλων», ο οποίος αγωνίζεται πλέον με τα χρώματα της Ντέρμπι, τόνισε πως μια εμφάνιση του Καταλανού στόπερ σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Μπόλτον το 2007 για το πρωτάθλημα ουσιαστικά έκρινε και το μέλλον του στον αγγλικό σύλλογο από τον τότε προπονητή του, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

«Σε εκείνο το ματς (σ.σ. ήττα με 1-0) τελείωσε η καριέρα του στην Γιουνάιτεντ. Ήταν νέος και τον έκαναν ότι ήθελαν. Είμαι σίγουρος ότι εκείνη την στιγμή ο Φέργκιουσον αποφάσισε ότι σωματικά δεν θα μπορέσει να σταθεί στην Premier League. Πάντα μου έρχεται στο νου ο Βίντιτς. Αν ερχόταν εκτός έδρας ματς με την Μπόλτον ή είχε να παίξει με τον Ντρογκμπά, για τρεις ημέρες σερί κλειδωνόταν στο γυμναστήριο για να δυναμώσει και να αντέξει», ανέφερε σχετικά.

Ο Πικέ βρισκόταν στη Γιουνάιτεντ από το 2004 ως το 2008 και στο διάστημα της παρουσίας του στον σύλλογο αγωνίστηκε σε μόλις 23 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Στην τελευταία του σεζόν στην ομάδα (2007-2008) έπαιξε σε μόλις 13 ματς, εξαιτίας της παρουσίας των Ρίο Φέρντιναντ και Νεμάνια Βίντιτς στα μετόπισθεν της Μάντσεστερ και το καλοκαίρι του 2008 μετακόμισε στην Μπαρτσελόνα έναντι πέντε εκατομμυρίων ευρώ.

Στους Καταλανούς κέρδισε θέση βασικού και μέχρι σήμερα μετράει στους «μπλαουγκράνα» 531 συμμετοχές και 47 γκολ και είναι τρίτος αρχηγός στον σύλλογο.