Bundesliga: Επανέναρξη με έξι ματς και... οκτώ τραυματισμούς!

Η Bundesliga το Σάββατο (16/5) επανεκκινήθηκε με έξι ματς, στα οποία ωστόσο παρατηρήθηκαν και οκτώ τραυματισμοί.

Bundesliga: Επανέναρξη με έξι ματς και... οκτώ τραυματισμούς!

Επέστρεψε στη δράση το Σάββατο 16 Μαΐου η Bundesliga, με έξι ματς και 16 γκολ, ενώ σημειώθηκαν πολλά αξιοσημείωτα γεγονότα: Η Ντόρτμουντ μετέτρεψε σε πάρτι το ντέρμπι με τη Σάλκε, η Λειψία σκόνταψε στην Φράιμπουργκ, οι παίκτες της Χέρτα δεν τήρησαν τα μέτρα, ενώ πραγματοποιήθηκαν οι ιστορικές τέταρτη και πέμπτη αλλαγή.

Εκτός από τα παραπάνω, ωστόσο, καταγράφηκε ένα ακόμα στατιστικό και όχι ιδιαίτερα θετικό. Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν οκτώ τραυματισμοί με την επιστροφή στη δράση για το γερμανικό πρωτάθλημα. Ο Τζιοβάνι Ρέινα ετοιμαζόταν να αγωνιστεί βασικός στο ντέρμπι της Ντόρτμουντ με τη Σάλκε, όμως αισθάνθηκε ενοχλήσεις και έμεινε εκτός.

Επίσης, αποχώρησαν τραυματίες οι οι Ζαν-Κλερ Τοντιμπό (Σάλκε), Σεμπάστιαν Ρούντι (Χόφενχαϊμ), Περ Σίλιαν Σκιέλμπρεντ (Χέρτα), Ιλα Μπεμπού (Χόφενχαϊμ), Κλάους Γκιάσουλα (Πάντερμπορν), Μαρκί Τουράμ (Γκλάντμπαχ) και Νταν-Αξέλ Ζαγκαντού (Ντόρτμουντ). Μάλιστα, ο τελευταίος θα χάσει τον υπόλοιπο της σεζόν, όπως αποκάλυψε ο προπονητής της Ντόρτμουντ, Λουσιάν Φαβρ.

Στα γερμανικά γήπεδα οι ατομικές προπονήσεις και εν συνέχεια αυτές σε γκρουπ και οι ομαδικές άρχισαν νωρίτερα, ωστόσο είναι φανερό από τις απώλειες ότι η δίμηνη αποχή δεν καλύφθηκε απόλυτα από τη μίνι προετοιμασία σε επίπεδο αγωνιστικής ετοιμότητας των ποδοσφαιριστών.