Ρόις για επανέναρξη Bundesliga: «Δεν είμαστε πειραματόζωα»

Η Bundesliga επιστρέφει στη δράση με το μεγάλο ντέρμπι Ντόρτμουντ και Σάλκε. Ο αρχηγός των «Βεστφαλών», Μάρκο Ρόις μίλησε για την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Ρόις για επανέναρξη Bundesliga: «Δεν είμαστε πειραματόζωα»

Ο Μάρκο Ρόις προέβη σε δηλώσεις ενόψει της επανέναρξης της Bundesliga σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα El Pais. Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός της Ντόρτμουντ τόνισε πως δεν θεωρεί τον εαυτό του μέρος ενός πειράματος, εκφράζοντας αισιοδοξία για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

«Η Λίγκα και οι σύλλογοι κάνουν τα πάντα για να σώσουν το σύστημα. Σε στενή συνεννόηση με πολιτικούς, βρήκαν τον τρόπο να λειτουργήσει ξανά το ποδόσφαιρο. Δεν νομίζω λοιπόν ότι πρέπει να αρχίσουμε να διαμαρτύρονται τώρα. Αυτό θα ήταν λάθος», σχολίασε αρχικά, ενώ εν συνεχεία αναφέρθηκε στους νέους κανόνες που πρέπει να ακολουθηθούν:

«Η βασική προϋπόθεση είναι οι ομάδες να απομονωθούν σε ένα ξενοδοχείο μια εβδομάδα πριν από έναν αγώνα. Θα ήταν μάλλον επιδεικτικό να πούμε κάτι αρνητικό για αυτό. Θέλουμε να παίξουμε ξανά ποδόσφαιρο και πρέπει να το παίξουμε σύμφωνα με τους κανόνες. Είναι απλό. Ελπίζουμε να σώσουμε έναν κλάδο που απασχολεί περισσότερους από 50.000 ανθρώπους, αλλά οι οπαδοί στο σπίτι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν έχουμε ακόμη νικήσει τον ιό και ότι απέχουμε από την κανονικότητα.

Τώρα ξέρουμε ότι πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα σοβαρά. Δεν μου αρέσει η λέξη "πείραμα". Οι παίκτες δεν είναι αρουραίοι σε εργαστήριο όπου μπορείτε να κάνετε πειράματα. Αλλά είμαστε οι πρώτοι στην Ευρώπη που ξεκίνησαν ξανά το ποδόσφαιρο. Ολος ο κόσμος θα θέλει να δει πώς θα λειτουργεί. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μεγάλη ευθύνη. Κάθε παίκτης πρέπει να είναι ένα παράδειγμα. Η πίεση είναι τεράστια. Η επανεκκίνηση της Bundesliga είναι πιθανό να λάβει τόσο μεγάλη προσοχή όσο και οι μεγάλοι τελικοί μιας διοργάνωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά.