Άναψε κόκκινο η Κυπριακή Κυβέρνηση στην επανέναρξη του πρωταθλήματος!

Αρνητική ήταν η Κυπριακή Κυβέρνηση στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος στη Μεγαλόνησο με βάση το ιατρικό πρωτόκολλο που παρουσίασε η ΚΟΠ και αν δεν υπάρξουν αλλαγές το οριστικό «λουκέτο» ίσως ν' ανακοινωθεί και την Παρασκευή!

Άναψε κόκκινο η Κυπριακή Κυβέρνηση στην επανέναρξη του πρωταθλήματος!

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (14/5) στο Προεδρικό Μέγαρο για το ποδόσφαιρο, ανάμεσα στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, τον Υπουργό Υγείας της χώρας, Κωσταντίνο Ιωάννου και την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, όπου διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων, η οποία προοιωνίζει οριστική διακοπή του πρωταθλήματος στη Μεγαλόνησο!

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Υπουργός Υγείας έκαναν ξεκάθαρο στην ηγεσία του ποδοσφαίρου και την αντιπροσωπεία των Σωματείων, του ΠΑΣΠ, του συνδέσμου προπονητών και διαιτητών που παρευρέθηκαν ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν τροποποίηση των διαταγμάτων, ρίχνοντας την «καυτή» πατάτα για την τύχη του πρωταθλήματος στην ΚΟΠ και τα σωματεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Υπουργός Υγείας και η επιδημιολογική ομάδα έκριναν ότι αρκετά σημεία του πρωτοκόλλου δεν μπορούν να εγκριθούν.

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του ΠτΔ, Βίκτωρας Παπαδόπουλος η Κυβέρνηση έθεσε τα χρονοδιαγράμματα και τις παραμέτρους για να επαναρχίσουν τα πρωτάθλημα και δεν πρόκειται να δεχθεί καμία διαφοροποίηση.

«Εναπόκειται στην κυπριακή ομοσπονδία ποδοσφαίρου και τα σωματεία να αποφασίσουν εντός των ημερομηνιών και των σωστών πρωτοκόλλων. Η Κυβέρνηση έθεσε τα χρονοδιαγράμματα και τις παραμέτρους για να επαναρχίσουν τα πρωτάθλημα. Η Πολιτεία και η επιδημιολογική ομάδα δεν προτίθεται να επιτρέψουν διαφοροποιήσεις στα διατάγματα. Εναπόκειται στα Σωματεία και το διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΠ να αποφασίσει κατά πόσο θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα εντός των χρονοδιαγραμμάτων και των πρωτοκόλλων», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε πως από την στιγμή που η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έχει το αυτοδιοίκητο καλείται να πάρει την απόφαση για επανέναρξη ή οριστική διακοπή του πρωταθλήματος.

Την τελική απόφαση για την τύχη του πρωταθλήματος θα πάρει το διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΠ σε συνεδρίαση την Παρασκευή (15/5), όμως είναι ξεκάθαρο ότι μετά την σύσκεψη στο Προεδρικό η «ζυγαριά» έγειρε κατά πολύ στο πρόωρο τέλος της σεζόν.