Νέο «Μπερναμπέου»: το νέο παλάτι της Ρεάλ θα έχει πτυσσόμενο γκαζόν! (pics)

Το νέο γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης θα έχει πτυσσόμενο γκαζόν για να είναι δυνατή η μετακίνηση του, όταν το γήπεδο χρησιμοποιείται για άλλες εκδηλώσεις

Νέο «Μπερναμπέου»: το νέο παλάτι της Ρεάλ θα έχει πτυσσόμενο γκαζόν! (pics)

Η Ρεάλ Μαδρίτης ως μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στον κόσμο ετοιμάζεται να χτίσει το ολοκαίνουργιο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Το καινούργιο σπίτι τις Ρεάλ όπως είναι αναμενόμενο θα μπορεί να καλύπτει όλες τις ανάγκες μιας τόσο μεγάλης ομάδας . Σε ένα τόσο υπερσύγχρονο γήπεδο δεν θα μπορούσε να λείπει η τεχνολογία.


Ένα τόσο τεράστιο κλαμπ όπως η «βασίλισσα» δεν θα μπορούσε να μην έχει ένα τόσο επιβλητικό γήπεδο όπως θα είναι το νέο «Μπερναμπέου». Όπως είναι αναμενόμενο θα πέσουν πολλά χρήματα στο γήπεδο για να είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο, αν όχι το καλύτερο.

Θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον αγωνιστικό χώρο γιατί μια ομάδα σαν την Ρεάλ που δίνει δεκάδες παιχνίδια τον χρόνο, πρέπει το χορτάρι να παραμένει σε άριστη κατάσταση.


Στην ουσία στην Ρεάλ έχουν ως στόχο το Νέο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» να χρησιμοποιείται και για άλλους σκοπούς εκτός από τους ποδοσφαιρικούς αγώνες που θα δίνει η ίδια.

Για αυτό τον λόγω το καινούργιο γήπεδο θα έχει πτυσσόμενο γκαζόν! Το ιδιαίτερο αυτό γκαζόν θα μπορεί να μεταφέρεται σε έναν άλλο χώρο. Όπως φαίνεται το γκαζόν θα μπορεί να χωρίζεται σε πλάκες ώστε να είναι δυνατή η μετακίνηση του.

Ο λόγος που θα γίνεται αυτό είναι για να μην ταλαιπωρείται το γκαζόν όταν στο γήπεδο θα πραγματοποιούνται άλλες εκδηλώσεις. Σύμφωνα με την Ισπανική «Marca» ότι εκτός από συναυλίες το γήπεδο θα είναι ικανό να φιλοξενήσει ακόμη και αγώνες μπάσκετ.

Κάτι ανάλογο υπάρχει στα γήπεδα της Σάλκε και της Τότεναμ όπου το γρασίδι μπορεί να μετακινηθεί, κάτι που όπως φαίνεται δεν θα μπορεί να γίνει στο νέο γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι υπεύθυνοι για την κατασκευή του αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τεχνολογία που θα μετακινεί αυτόματα το γρασίδι. Μάλιστα το όλο σχέδιο είναι αρκετά ιδιαίτερο και δύσκολο γιατί ο χώρος που θα μεταφέρεται το γκαζόν θα πρέπει να είναι κατάλληλος για να διατηρείται στην αρχική του κατάσταση, ώστε να μην υποστεί κάποια ζημιά.


Το δύσκολο που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι ότι το σημείο που βρίσκεται τι γήπεδο είναι σε κατοικήσιμη περιοχή κάτι που δεν τους επιτρέπει να κάνουν εξωτερικές αλλαγές. Καταλήγουν πως ότι γίνει θα γίνει κάτω από το «Μπερναμπέου» κάτι που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.


Στην Ρεάλ σχεδιάζουν το γήπεδο να είναι ανοικτό και τους επισκέπτες της ομάδας όλη την εβδομάδα και ολόκληρο το 24ωρο, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των επισκεπτών της. Και σε συνδυασμό να μην ταλαιπωρείται ο αγωνιστικός χώρος.