Serie A: Όρισε ημερομηνία επανέναρξης την 13η Ιουνίου!

Η Serie A όρισε, μετά από τηλεδιάσκεψη των ομάδων της, την 13η Ιουνίου ως ημερομηνία επανεκκίνησης του πρωταθλήματος 

Serie A: Όρισε ημερομηνία επανέναρξης την 13η Ιουνίου!

Σε τροχιά επανεκκίνησης μπήκε η Serie A, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων, της κορυφαίας κατηγορίας του Ιταλικού ποδοσφαίρου, συμφώνησε την Τετάρτη (13/5), μέσω τηλεδιάσκεψης, στην επανέναρξη του πρωταθλήματος σε ένα μήνα: την 13η Ιουνίου.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία προτιμήθηκε σε σχέση με την 20η Ιουνίου, που επίσης ήταν στο τραπέζι.

Όπως έγινε γνωστό, θα είναι απαραίτητο να έχουν όλα τελειώσει μέχρι τις 2 Αυγούστου, αφού έκτοτε θα γίνουν τα ματς για το Champions League και το Europa League.

Μάλιστα, οι ιταλικές ομάδες συμφώνησαν να δώσουν και τα παιχνίδια του κυπέλλου, τα ημιτελικά και τον τελικό.

Διοργάνωση που πάει για τον Ιούλιο.

Στη Serie A δεν έχουν γίνει 12 αγωνιστικές, αλλά και τα παιχνίδια Ίντερ - Σαμπντόρια, Αταλάντα - Σασουόλο, Βερόνα - Κάλιαρι και Τορίνο - Πάρμα, που αναβλήθηκαν, πριν από τη διακοπή λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ύστερα από 26 αγωνιστικές στην Ιταλία, η Γιουβέντους είναι πρώτη με 63 βαθμούς, δεύτερη η Λάτσιο με 62, τρίτη η Ίντερ με 54, τέταρτη η Αταλάντα με 48 και πέμπτη η Ρόμα με 45. Σε θέσεις υποβιβασμού είναι οι Λέτσε (25), Σπαλ (18) και Μπρέσια (16).

Ομαδικές προπονήσεις από τη Δευτέρα, απομένει το «ΟΚ» της Κυβέρνησης

Ωστόσο, για να ισχύσουν τα ανωτέρω, πρέπει να δοθεί το τελικό «πράσινο φως» από την Ιταλική Κυβέρνηση που, σύμφωνα με δηλώσεις του, Υπουργού Αθλητισμού, Βιντσέντσο Σπανταφόρα, αναμένεται να δοθεί την επόμενη εβδομάδα.

«Ναι στην επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου, αλλά δίχως βασύνες και με ασφάλεια για όλους...» είπε σχετικά

Πάντως οι οιωνοί είναι θετικοί, αφού έγινε γνωστό ότι από την προσεχή Δευτέρα οι ομάδες θα μπορούν να ξεκινήσουν και ομαδικές προπονήσεις.

Πάντως σε περίπτωση νέου κρούσματος το πρωτόκολλο υγείας περιλαμβάνει καραντίνα όλης της ομάδας κι όχι μόνο του ασθενούς...