Δίχως εξετάσεις κορονοϊού πριν από προπόνηση ή αγώνες οι παίκτες στην Σουηδία!

Η Σουηδία έκανε γνωστό ότι των αγώνων των πρωταθλημάτων της, δεν θα προηγούνται τεστ κορονοϊού, ούτε στις προπονήσεις των ομάδων αν δεν υπάρχουν συμπτώματα... 

Δίχως εξετάσεις κορονοϊού πριν από προπόνηση ή αγώνες οι παίκτες στην Σουηδία!

Θα μας ...τρελάνουν οι Σουηδοί!

Αφού γνωστοποίησαν, τον περασμένο μήνα, ότι προτίθενται να ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου, οι δύο κορυφαίες κατηγορίες του ποδοσφαίρου τους - και μάλιστα ΜΕ ΚΟΣΜΟ ΣΤΙΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ - τώρα έγινε γνωστό ότι πριν τους αγώνες ή τις προπονήσεις δεν θα είναι απαραίτητος ο έλεγχος για κορονοϊό!

Σύμφωνα με την Ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport» στους Σουηδούς παίκτες δεν θα ζητηθεί να υποβάλλονται σε κάποιο τεστ πριν από προπονήσεις ή αγώνες τους.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να συμπληρώνει ο καθένας τους από ένα έγγραφο αυτοαξιολόγησης κάθε πρωί, πριν από μία προπόνηση ή έναν αγώνα.

Ακολούθως, ο γιατρός του συλλόγου είναι εκείνος που θα αξιολογεί αν ο ποδοσφαιριστής είναι σε θέση να συμμετέχει είτε σε προπόνηση είτε σε ματς, με τους παίκτες να υποχρεώνονται να παραμείνουν σπίτια τους αν έχουν κάποια συμπτώματα.

Σημειώνεται πως τα πρωτόκολλα για την επιστροφή στα γήπεδα παρουσιάστηκαν στην δημόσια υγειονομική επιτροπή της Σουηδίας και εντός των προσεχών ημερών αναμένεται η τελεσίδικη απόφαση για την ακριβή ημερομηνία επανεκκίνησης της δράσης στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της σκανδιναβικής χώρας.