Πρώην παίκτης της Ρεάλ συνελήφθη στο πλαίσιο επιχείρησης για διακίνηση ναρκωτικών

Ο 44χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Ρεάλ, Έντβιν Κονγκό, συνελήφθη στη Μαδρίτη στο πλαίσιο επιχείρησης των ισπανικών Αρχών για διακίνηση ναρκωτικών.

Πρώην παίκτης της Ρεάλ συνελήφθη στο πλαίσιο επιχείρησης για διακίνηση ναρκωτικών

Αίσθηση προκάλεσε στην Ισπανία η είδηση για την σύλληψη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της Ρεάλ Μαδρίτης, Έντβιν Κονγκό, μαζί με άλλα εννέα άτομα στο πλαίσιο επιχειρήσεις των ισπανικών Αρχών για διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία συνέλαβε σήμερα (12/5) το πρωί στη Μαδρίτη τον 44χρονο Κολομβιανό και ο τελευταίος αφού έδωσε κατάθεση εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος. Όπως τονίζεται, ωστόσο, η υπόθεση συνεχίζει να ερευνάται από τις αρμόδιες Αρχές της χώρας.

Ο Κονγκό έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα το 1996 στην ομάδα της πατρίδας του, Όνσε Κάλντας, και το 1999 πέρασε τον Ατλαντικό για να ενταχθεί στο έμψυχο δυναμικό της Ρεάλ Μαδρίτης. Παρά τις υψηλές προσδοκίες των «μερένχες», ο διεθνής επιθετικός δεν κατάφερε τελικά να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι της «βασίλισσας» και πριν αποχωρήσει από τον σύλλογο το 2002 έπαιξε με την μορφή δανεισμού σε Βαγιαδολίδ, Βιτόρια Γκιμαράες και Τουλούζ.

Τελικά, το 2002 τον αγόρασε η Λεβάντε και στην συνέχεια της καριέρας του έπαιξε σε Σπόρτινγκ Χιχόν, Ρεκρεατίβο Ουέλβα και Ολίμπικ ντε Σάτιβα, στην οποία μάλιστα κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια το 2009.

Συνολικά πέτυχε 71 γκολ σε 295 εμφανίσεις του καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας του στο άθλημα.

Με την εθνική ομάδα της Κολομβίας έπαιξε από το 1999 ως το 2004 και σκόραρε τρεις φορές σε 17 ματς με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα.