Γιατί η Bild ξεσπαθώνει κατά Παναθηναϊκού και Στουτγκάρδης για Βλαχοδήμο

Η γερμανική εφημερίδα «Bild» εξαπέλυσε τα «βέλη» της σε Παναθηναϊκό και Στουτγκάρδη για τον τρόπο που διαχειρίσθηκαν την υπόθεση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου.

Γιατί η Bild ξεσπαθώνει κατά Παναθηναϊκού και Στουτγκάρδης για Βλαχοδήμο

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Οδυσσέα Βλαχοδήμου με την φανέλα της Μπενφίκα, αλλά και το έντονο ενδιαφέρον ευρωπαϊκών συλλόγων, που είναι έτοιμοι να καταβάλλουν δεκάδες εκατομμύρια για την απόκτησή του από τους «αετούς», δεν έμειναν ασχολίαστα από την «Bild».

Η γερμανική εφημερίδα εξαπέλυσε «βολές» σε βάρος της Στουτγκάρδης και του Παναθηναϊκού για τον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση του παίκτη και τον άφησαν να φύγει από τις τάξεις τους εισπράττοντας ένα ελάχιστο ποσό ως αποζημίωση.

Υπενθυμίζεται άλλωστε, πως η Μπενφίκα ξεκαθάρισε το τελευταίο διάστημα πως δεν πρόκειται να αποδεσμεύσει τον ποδοσφαιριστή από το δυναμικό της αν δεν εισπράξει το ποσό που ορίζει η ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιο του παίκτη, που φτάνει τα 60 εκατομμύρια ευρώ. Ένα ποσό που είναι διατεθειμένη να καταβάλει η αγγλική Νιουκάστλ, ώστε να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη θέση κάτω από την εστία της.

Ο Βλαχοδήμος έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά γήπεδα στη Γερμανία με την φανέλα της Στουτγκάρδης, αλλά το 2016 ο σύλλογος αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο να μετακομίσει στη χώρα μας και τον Παναθηναϊκό και το μόνο που εξασφάλισε ήταν ένα ποσοστό μεταπώλησης. Ο διεθνής άσος φόρεσε τελικά τα «πράσινα» για μόλις δύο χρόνια και το 2018 μετακόμισε στην Μπενφίκα έναντι μόλις 2,4 εκατομμυρίων ευρώ. Το όφελος της Στουτγκάρδης έφτασε τις 700 χιλιάδες ευρώ από το ποσοστό μεταπώλησης.

Η «Bild» λοιπόν, άσκησε δριμεία κριτική τόσο στην Στουτγκάρδη όσο και στον Παναθηναϊκό, αφού οι δύο ομάδες θα μπορούσαν τουλάχιστον να είχαν εξασφαλίσει περισσότερο χρήματα για την παραχώρηση των δικαιωμάτων του Έλληνα τερματοφύλακα, ο οποίος στο προσεχές μεταγραφικό «παράθυρο» μπορεί να γίνει από τους ακριβότερους στον κόσμο.