Μίτσελ: «Το τηλεφώνημα του Κοβάσεβιτς και το δείπνο με Μαρινάκη»

Ο Μίτσελ μίλησε για τις συζητήσεις του με τον Ολυμπιακό, το πώς συμφώνησε με τους Πειραιώτες, το ευρωπαϊκό όραμα που είχαν στο μεγάλο λιμάνι και το πώς έφυγε από τη μία στιγμή στην άλλη.

Μίτσελ: «Το τηλεφώνημα του Κοβάσεβιτς και το δείπνο με Μαρινάκη»

Στην τεχνική ηγεσία της Πούμας βρίσκεται ο Μίτσελ, ο οποίος μίλησε στην ιστοσελίδα coachesvoice.com. Ο Ισπανός προπονητής αναφέρθηκε σε πολλά κεφάλαια της καριέρας του και φυσικά ένα από αυτά είναι και ο Ολυμπιακός.

Ο Μίτσελ αναφέρθηκε στην περίοδο που κάθισε στον πάγκο των Πειραιωτών και αρχικά τόνισε: «Υπέγραψα πολύ γρήγορα στον Ολυμπιακό. Δεν φοβήθηκα να δουλέψω στο εξωτερικό. Πρώτα δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς, τον πρώην ποδοσφαιριστή της Ρεάλ Σοσιεδάδ και μία εβδομάδα αργότερα έφαγα μαζί του στο σπίτι μου. Την επόμενη φορά δείπνησα με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη», ανέφερε ο Μίτσελ.

Συνεχίζοντας ο Ισπανός αναφέρει κι άλλες λεπτομέρειες εκείνων των συζητήσεων με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. «Μου είπε να αναλάβω τον Ιούνιο, αλλά εγώ του ζήτησα να αναλάβω την ομάδα τον Φεβρουάριο. Ήθελα να προπονήσω τρεις μήνες, ήθελα να δω πως λειτουργεί. Τους είπα πως αν θέλουν να μην με πληρώσουν, αλλά θέλω δω λεπτομέρειες από τον τρόπο λειτουργίας», είπε ο Μίτσελ.

Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού τόνισε επίσης ότι ήθελε να αποδείξει πως μπορεί να πάρει πρωτάθλημα. «Ήθελα να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μπορούσε να γίνω πρωταθλητής. Κάποιοι που μου ασκούν κριτική μπορούν να πουν ότι "ναι, αλλά αυτό το έκανες στην Ελλάδα με τον Ολυμπιακό". Ναι αλλά ένα από τα πρώτα πράγματα που είπα όταν πήγα στην Ελλάδα ήταν ότι δεν χρειάζεται να προσλάβεις έναν καλό προπονητή, αλλά έναν κανονικό».

Αναφέρθηκε επίσης και στην ευρωπαϊκή πρόκληση που ήταν ο μεγάλος στόχος του Ολυμπιακού. «Είχαμε μία μεγάλη πρόκληση, να βάλουμε την ομάδα στη διεθνή σκηνή και ήμασταν πολύ κοντά να αποκλείσουμε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Champions League», τόνισε και συνέχισε: «Δεν κερδίζαμε μόνο τα παιχνίδια, αλλά παίζαμε και ωραίο ποδόσφαιρο. Ταυτόχρονα έπρεπε κάθε χρόνο να χτίζουμε την ομάδα και να πουλάμε πολλούς ποδοσφαιριστές. Ο κόσμος ήταν πολύ χαρούμενος. Αυτό μας έκανε να απολαμβάνουμε την κατάσταση, αλλά πάντα γνωρίζαμε ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν από τη μία μέρα στην άλλη. Όπως και συνέβη», ανέφερε ο Μίτσελ Γκονζάλες.

*Η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα coachesvoice.com