Serie A: Ξεκινούν επίσημα οι ομαδικές προπονήσεις από τη Δευτέρα 18/5

H ιταλική κυβέρνηση έδωσε το «πράσινο φως» και από την επόμενη Δευτέρα, 18 Μαΐου, οι ομάδες της Serie A θα ξεκινήσουν ομαδικές προπονήσεις.

Serie A: Ξεκινούν επίσημα οι ομαδικές προπονήσεις από τη Δευτέρα 18/5

Το οριστικό «ΟΚ» της ιταλικής κυβέρνησης για την επανέναρξη των ομαδικών προπονήσεων σε ό,τι έχει να κάνει με τα κλαμπ της Serie A, είναι πλέον γεγονός.

Όπως έγινε γνωστό αργά το απόγευμα της Δευτέρας (11/5), η κυβέρνηση ενέκρινε το πλάνο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ιταλίας (FIGC) και αποφάσισε την οριστική επιστροφή των ομάδων στις προπονήσεις από τις 18 Μαΐου, ήτοι την επόμενη Δευτέρα.

Μάλιστα, οι υπουργοί Υγείας και Αθλητισμού της Ιταλίας, Ρομπέρτο Σπεράντσα και Βιντσέντζο Σπανταφόρα αντίστοιχα, προχώρησαν σε κοινή δήλωση, στην οποία αναφέρουν σχετικά τα εξής:

«Η επιστημονική και τεχνική επιτροπή εξέτασε σήμερα το αίτημα της FIGC και εξέφρασε την άποψή της, ως συνέχεια της τακτικής επιφύλαξης και προφύλαξης που έχουν ακολουθήσει τα υπουργεία μας.

Οι συστάσεις της επιτροπής, οι οποίες είναι απολύτως δεσμευτικές, θα σταλούν στην ομοσπονδία για τις απαραίτητες τροποποιήσεις του πρωτοκόλλου, ούτως ώστε να επιτραπεί η ασφαλής επιστροφή των ομαδικών προπονησεων αρχής γενομένης από τις 18 Μαΐου».