Πορτογαλία: Ξεκινάει το ποδόσφαιρο στις 30 Μαΐου - Τι προβλέπει το πρωτόκολλο

Η Πορτογαλία, ετοιμάζεται να επανεκκινήσει το επαγγελματικό της πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στις 30 Μαΐου

Πορτογαλία: Ξεκινάει το ποδόσφαιρο στις 30 Μαΐου - Τι προβλέπει το πρωτόκολλο

Δεν πρόκειται να υποχρεώσει αυτόματα σε καραντίνα του συνόλου της ομάδας εάν ένας ή περισσότεροι παίκτες, εξεταστούν θετικοί στον κορονοϊό. Οι κυβερνητικές οδηγίες για την υγεία, που δημοσιεύθηκαν από την πορτογαλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου (FPF), αναφέρουν ότι οι παίκτες θα πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι με μια μορφή αυτο-απομόνωσης, εκτός από την έξοδο για προπόνηση και αγώνες, και πρέπει να εξεταστούν δύο φορές 48 ώρες πριν από ένα παιχνίδι.

Οι ομάδες της Primeira Liga της Πορτογαλίας ξεκίνησαν προπονήσεις την περασμένη εβδομάδα. Η Γκιμαράες ανακοίνωσε την Κυριακή ότι τρεις παίκτες είχαν βρεθεί θετικοί και έχουν απομονωθεί, ενώ η υπόλοιπη ομάδα θα συνεχίσει με ατομική προπόνηση.

«Η εφαρμογή των μέτρων περιορισμού και δοκιμών που αναφέρονται σε αυτό το πρωτόκολλο ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο μετάδοσης μεταξύ των αθλητών και άλλων μελών της ομάδας, οπότε ο εντοπισμός ενός κρούσματος δεν καθιστά από μόνη της υποχρεωτική τη συλλογική απομόνωση των ομάδων», ανέφερε το κυβερνητικό έγγραφο, προσθέτοντας ότι η τοπική υγειονομική αρχή είναι υπεύθυνη για την τελική απόφαση.

Οι παίκτες, το προπονητικό προσωπικό και οι διαιτητές πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι μέχρι το τέλος της σεζόν, εκτός από την έξοδό τους για αγώνες και προπόνηση...

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ