CONMEBOL: «Δεν μας ρώτησε η FIFA για τις πέντε αλλαγές!»

Έκπληκτα δηλώνουν τα στελέχη της Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL) από την απόφαση της FIFA να επιτρέψει πέντε αλλαγές στους ποδοσφαιρικούς αγώνες του επόμενου διαστήματος για την προστασία των αθλητών από τη μακρά αποχή.

CONMEBOL: «Δεν μας ρώτησε η FIFA για τις πέντε αλλαγές!»

Την αντίδραση της Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής προκάλεσε η πρόσφατη απόφαση της FIFA να επιτρέψει -προσωρινά- ως και πέντε αλλαγές ανά ποδοσφαιρικό αγώνα, με στόχο την προστασία των αθλητών από τη μακρά αποχή από την αγωνιστική δράση.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του προέδρου της CONMEBOL, Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ, ο οποίος τόνισε σχετικά: «Αυτή η αλλαγή μάς προκάλεσε έκπληξη, δεν πραγματοποιήθηκε σε συνεννόηση με τη συνομοσπονδία μας».

Θυμίζουμε ότι FIFA ανακοίνωσε ότι στις ομάδες θα επιτρέπονται έως και πέντε αλλαγές ανά αγώνα, αντί των συνηθισμένων τριών, ως προσωρινό μέτρο. Η αλλαγή θα επιτρέπεται σε όλα τα πρωταθλήματα που πρόκειται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ο Ντομίνγκεζ δήλωσε ότι η CONMEBOL θα συστήσει ομάδα εμπειρογνωμόνων για να αναλύσει την απόφαση και να «αποφασίσει εάν είναι βολικό να την υιοθετήσει σε διοργανώσεις της Νότιας Αμερικής», όπως το Copa Libertadores για παράδειγμα.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η απόφαση της IFAB δεν είναι δεσμευτική. Αντιθέτως, κάθε διοργανώτρια αρχή -είτε Ομοσπονδία είτε Λίγκα-, έχει το δικαίωμα να πράξει όπως κρίνει σωστό, ενσωματώνοντάς την ή όχι στους κανονισμούς της.