Βενγκέρ: «Ο τίτλος της Premier League πρέπει να πάει στη Λίβερπουλ»

Ο Αλσατός πρώην τεχνικός της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, εξέφρασε την άποψή του ότι η Λίβερπουλ θα θεωρείται πρωταθλήτρια της φετινής σεζόν στην Premier League, παρά τις όποιες αποφάσεις ληφθούν τελικά από την αγγλική κυβέρνηση.

Βενγκέρ: «Ο τίτλος της Premier League πρέπει να πάει στη Λίβερπουλ»

Την άποψή του ότι ο φετινός τίτλος της Premier League πρέπει να απονεμηθεί στη Λίβερπουλ εξέφρασε σε δηλώσεις του ο πρώην προπονητής της Άρσεναλ Αρσέν Βενγκέρ. Όπως σημείωσε ο Αλσατός, ανεξαρτήτως των αποφάσεων που θα παρθούν τελικά από την αγγλική κυβέρνηση για το μέλλον της σεζόν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οι «κόκκινοι» θα θεωρούνται πρωταθλητές στην κατηγορία.

Υπενθυμίζεται ότι ο σύλλογος του Μερσεϊσάιντ βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος και απέχει 25 βαθμούς από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι, τη στιγμή που στο νησί αναμένεται η τελική απόφαση αν τελικά θα συνεχιστεί η τρέχουσα σεζόν στα «μεγάλα σαλόνια» ή αν θα διακοπεί οριστικά.

«Δεν έχει σημασία τι θα αποφασίσει η Αγγλία. Ο τίτλος πρέπει να πάει στη Λίβερπουλ. Είναι πρωταθλήτρια. Η διαφορά με τη δεύτερη Σίτι είναι τεράστια. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη δοθεί το τρόπαιο στη Λίβερπουλ», τόνισε ο Βενγκέρ χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο του προπονητή των «κόκκινων», Γιούργκεν Κλοπ, λέγοντας: «Τα εύσημα πρέπει να πάνε και στον Γιούργκεν Κλοπ, καθώς είναι ο άνθρωπος ο οποίος οδήγησε τη Λίβερπουλ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από τριάντα χρόνια».