Ξαναρχίζει το βουλγαρικό πρωτάθλημα στις 5 Ιουνίου!

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι το πρωτάθλημα της κορυφαίας κατηγορίας της γειτονικής χώρας θα επαναρχίσει στις 5 Ιουνίου.

Ξαναρχίζει το βουλγαρικό πρωτάθλημα στις 5 Ιουνίου!

Ενώ στην Ελλάδα αγνοείται ακόμη πότε θα ξανακυλήσει η μπάλα στο γκαζόν με τις ομάδες να μετρούν μονοψήφιο αριθμό προπονήσεων μετά τη διακοπή λόγω της κρίσης του κορονοϊού, στα υπόλοιπα Βαλκάνια είναι ένα βήμα πριν από εμάς, σε επίπεδο ποδοσφαιρικού προγραμματισμού, τουλάχιστον...

Έτσι, μετά τους Σέρβους και τους Κροάτες, που την Τετάρτη (6/5) ανακοίνωσαν ότι στις 30 Μαΐου επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση, χθες ήταν η σειρά της Βουλγαρίας να ανακοινώνει ότι η δική της «αυλαία» θα είναι στις 5 Ιουνίου.

Την απόφαση γνωστοποίησε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της γειτονικής χώρας, με την έναρξη των προπονήσεων να γίνεται στις αρχές του τρέχοντος μηνός και το φινάλε της σεζόν να προσδιορίζεται για τις 11 Ιουλίου.

«Κουτσουρεμένα» πλέι οφ και ενδεχόμενο οριστικής διακοπής

Για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος -που διεκόπη στις 13 Μαρτίου- απομένουν δύο ακόμα αγωνιστικές, ενώ στα πλέι οφ δεν θα πραγματοποιηθούν 10 αγωνιστικές, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, αλλά πέντε.

Εννοείται ότι όλα τα ματς θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών.

«Η απουσία κόσμου εξαλείφει την πιθανότητα για μόλυνση», ανέφεραν οι άνθρωποι της ομοσπονδίας, δικαιολογώντας την απόφαση για επιστροφή στη δράση, αλλά διευκρινίστηκε ότι αν υπάρξει ανάγκη για νέα διακοπή θα είναι οριστική και θα ισχύσει η βαθμολογία της τελευταίας αγωνιστικής της σεζόν.

Κατά τη διακοπή η περσινή πρωταθλήτρια Λουντογκόρετς με ένα ματς λιγότερο από τις Λοκομοτίβ Πλόβντιβ, ΤΣΣΚΑ Σόφιας και Λέφσκι Σόφιας είχε 55 πόντους κι εκείνες 46.

Σημειώνεται πως το τελευταίο ματς της σεζόν προβλέπεται για τις 11 Ιουλίου, ενώ στις 25 του ίδιου μήνα θα υπάρχει σέντρα στο επόμενο πρωτάθλημα, με το Σούπερ Καπ να ορίζεται για την 22α Ιουλίου!