Ολάς: «Η Γερμανία είναι το παράδειγμα και όχι το Βέλγιο».

Ο πρόεδρος της Λιόν, Ζαν Μισέλ Ολάς, επιτέθηκε στην κυβέρνηση της Γαλλίας και την κατέκρινε για τις αποφάσεις της, την ίδια ώρα που η Γερμανία ετοιμάζεται να στήσει ξανά την μπάλα στη σέντρα.

Ολάς: «Η Γερμανία είναι το παράδειγμα και όχι το Βέλγιο».

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρ Φιλίπ, σύμφωνα με τον «οδικό χάρτη» άρσης των περιοριστικών μέτρων, επιβεβαίωσε, σχετικά με το ποδόσφαιρο, ότι θα επιτραπεί η ατομική προπόνηση σε ανοιχτούς χώρους από τις 11 Μαΐου, με τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, απέκλεισε όμως την επανέναρξη των ομαδικών προπονήσεων, την άσκηση σε αθλήματα επαφής, καθώς και τη χρήση κλειστών εγκαταστάσεων για προπόνηση.

Ολάς: «Θα ζητήσουμε αποζημιώσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ»

Ο Γάλλος πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι, ακόμη κι αν τα πρωταθλήματα ξεκινήσουν κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι, οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, οι αποφάσεις της κυβέρνησης οδηγούν μοιραία τη Ligue 1 στον πρόωρο τερματισμό της φετινής σεζόν, κάτι με το οποίο διαφωνεί κάθετα ο πρόεδρος της Λιόν, Ζαν Μισέλ Ολάς:

Ολάς: Διαφωνεί με το πρόωρο τέλος της σεζόν στη Γαλλία

«Βιαστικές, πρόχειρες αποφάσεις. Η Γερμανία είναι το παράδειγμα και όχι το Βέλγιο. Η κυβέρνηση κινείται σε λάθος κατεύθυνση. Από την πλευρά της η κυβέρνηση διαρρέει στα ΜΜΕ πως αν ακυρωθεί η σεζόν, τότε οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στα Κύπελλα Ευρώπης θα είναι οι έξι πρώτες της βαθμολογίας, με τη Λιόν να βρίσκεται στην έβδομη θέση και να χάνει τη συμμετοχή της στα Κύπελλα Ευρώπης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ