Μπαίνει οριστικό «λουκέτο» και στο Βέλγιο

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Βελγίου πρότεινε την απαγόρευση κάθε αθλητικής δραστηριότητας μέχρι τις 31 Ιουλίου, κάτι που ουσιαστικά υποχρεώνει τον πρόωρο τερματισμό της σεζόν.

Μπαίνει οριστικό «λουκέτο» και στο Βέλγιο

Διαφορετική πορεία σε σύγκριση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες αποφάσισε να ακολουθήσει το Βέλγιο, όσον αφορά την επανεκκίνηση των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων.

Παρά το γεγονός ότι κάποιοι σύλλογοι ζητούσαν την επιστροφή στις προπονήσεις τον επόμενο μήνα, εν τούτοις το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Βελγίου πρότεινε επίσημα την αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Η εξέλιξη αυτή ουσιαστικά υποχρεώνει τον πρόωρο τερματισμό της εφετινής αγωνιστικής περιόδου, ενώ, την ίδια στιγμή, η ποδοσφαιρική λίγκα της χώρας σε ανακοίνωση που εξέδωσε έκανε λόγο για απόλυτο σεβασμό στην απόφαση των αρμόδιων Αρχών.

Έτσι, η εφετινή Pro League αναμένεται να διακοπεί οριστικά και αυτό που μένει να ξεκαθαρίσει, αν δεν αλλάξει κάτι, είναι τι θα συμβεί με τη διαμόρφωση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα, όπως επίσης ποιες ομάδες θα εξασφαλίσουν τα «μαγικά εισιτήρια» για την συμμετοχή τους στα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης σεζόν.

Νεότερα αναμένεται να υπάρξουν στην Γενική Συνέλευση που έχει προγραμματιστεί στις 15 Μαΐου.

Για την ιστορία υπενθυμίζεται πως, η Κλαμπ Μπριζ βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα έπειτα από το πέρας 29 αγωνιστικών στην Pro League και απέχει 15 πόντους από την δεύτερη Γάνδη. Αυτές οι δύο θέσεις οδηγούν στην έξοδο στο Champions League.

Στην τρίτη θέση της σχετικής κατάταξης και στο -1 από την Γάνδη βρίσκεται η Σαρλερουά, ενώ στην τέταρτη είναι η Αντβέρμπ, οι οποίες αναμένεται να αγωνιστούν στο Europa League.

Τέλος, στην τελευταία θέση της κατάταξης έχει «κολλήσει» η Βάασλαντ, που οδεύει προς τον υποβιβασμό της από τα μεγάλα «σαλόνια».