Έγκριση από Μέρκελ για επανεκκίνηση στην Bundesliga

Στο δεύτερο μισό του τρέχοντος μηνός θα συνεχιστεί το γερμανικό πρωτάθλημα, μετά από έγκριση και από την καγκελάριο της χώρας, Άνγκελα Μέρκελ.

Έγκριση από Μέρκελ για επανεκκίνηση στην Bundesliga

Αντίστροφα έχει ξεκινήσει να μετρά πλέον ο χρόνος για την επανεκκίνηση της αγωνιστικής δράσης στα γήπεδα της Γερμανίας.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έδωσε σήμερα (06/05) την έγκριση για την συνέχιση των πρωταθλημάτων στα γήπεδα της χώρας στο δεύτερο μισό του τρέχοντος μηνός, ωστόσο άφησε στις ποδοσφαιρικές Αρχές την απόφαση για την ακριβή ημερομηνία που θα ξεκινήσουν και πάλι οι εγχώριες διοργανώσεις.

Συγκεκριμένα, η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γερμανίας όπως επίσης και η Λίγκα της χώρας θα κληθούν να επιλέξουν αν η σέντρα στα γήπεδα θα γίνει στις 16 ή 23 του μηνός, κάτι που θα εξαρτηθεί από την πορεία των προπονήσεων των συλλόγων, όπως φυσικά και τα αποτελέσματα των τεστ που θα υποβληθούν τα μέλη όλων των ομάδων για τον κορονοϊό.

Εξελίξεις για το σχετικό θέμα ενδέχεται να υπάρξουν ακόμα και αύριο (07/05), κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που έχει οριστεί μεταξύ των ποδοσφαιριστών Αρχών της Γερμανίας με τις 36 ομάδες των δύο πρώτων κατηγοριών.

Όσον αφορά την τρίτη κατηγορία, εξετάζεται το ενδεχόμενο να ξεκινήσει μία εβδομάδα αργότερα, ενώ τέλος, αναμένεται να παρθεί και μία απόφαση για την τύχη του Κυπέλλου.

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου βρίσκονται Σααρμπρίκεν – Μπάγερ Λεβερκούζεν και Μπάγερν Μονάχου – Άιντραχτ Φρανκφούρτης, που διεκδικούν την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Όπως είναι ήδη γνωστό, όλες οι αναμετρήσεις στην Γερμανία θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν παρθεί για την πανδημία.