Στα δικαστήρια Ρόμα και Νιούελς για τον Πόνσε

H Νιούελς Ολντ Μπόις κατέθεσε μήνυση σε βάρος της Ρόμα, αξιώνοντας το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για την μεταγραφή του πρώην επιθετικού της ΑΕΚ, Εζεκιέλ Πόνσε, στην Σπαρτάκ Μόσχας.

Στα δικαστήρια Ρόμα και Νιούελς για τον Πόνσε

Στις αίθουσες των δικαστηρίων θα λύσουν τις διαφορές τους Νιούελς Ολντ Μπόις και Ρόμα για την υπόθεση του πρώην επιθετικού της ΑΕΚ, Εζεκιέλ Πόνσε.

Οι «τζιαλορόσι» είχαν αποκτήσει το 2005 τα δικαιώματα του Αργεντινού φορ έναντι 4,2 εκατομμυρίων ευρώ και ο τελευταίος αφού αγωνίστηκε την σεζόν 2018-2019 στην ΑΕΚ με την μορφή δανεισμού, μετακόμισε πέρσι τον Ιούνη στην Σπαρτάκ Μόσχας με κανονική μεταγραφή.

Πλέον, η Νιούελς Ολντ Μπόις αποφάσισε να καταθέσει μήνυση σε βάρος των «Ρωμαίων», καθώς, όπως υποστηρίζει, διατηρούσε ποσοστό μεταπώλησης του παίκτη της, με αποτέλεσμα να αξιώνει από την ιταλική ομάδα το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Το όλο θέμα προέκυψε μετά την «καμπάνα» της Νιούελς από την FIFA. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία τιμώρησε τον σύλλογο της Αργεντινής με απαγόρευση μεταγραφών για τις επόμενες τρεις μεταγραφικές περιόδους, ωστόσο, παράλληλα, της επέβαλε και χρηματικό πρόστιμο ύψους 3,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Νιούελς δεν μπορούσε να καταβάλει το συγκεκριμένο ποσό και κατέθεσε έφεση ισχυριζόμενη ότι από πολλές πωλήσεις ποδοσφαιριστών της δεν έχει λάβει ακόμα τα χρήματα.

Έτσι, ξεκίνησε και η δικαστική της διαμάχη με την Ρόμα για την υπόθεση του Εζεκιέλ Πόνσε, ενώ, την υπόθεση της μεταγραφής του Αργεντινού επιθετικού θα εξετάσει και η FIFA.