Στις 12 Ιουνίου αρχίζει και πάλι το πρωτάθλημα στην Τουρκία

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Τουρκίας, Νιχάτ Οζντεμίρ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης στη χώρα από τις 12 Ιουνίου.

Στις 12 Ιουνίου αρχίζει και πάλι το πρωτάθλημα στην Τουρκία

Έτοιμη για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση είναι η Τουρκία. Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας, Νιχάτ Οζντεμίρ, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία ανακοίνωσε την επανεκκίνηση όλων των εγχώριων διοργανώσεων από τις 12 Ιουνίου και την ολοκλήρωσή τους στις 26 Ιουλίου.

Η απόφαση λήφθηκε έπειτα και από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Λίγκας, ενώ, παράλληλα, γνωστοποιήθηκε ότι η χώρα θα φιλοξενήσει κανονικά και τον εφετινό τελικό του Champions League στο στάδιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης.

«Με τις αποφάσεις που πήρε το κράτος μας, είμαστε από τις χώρες που πήρε τα πιο γρήγορα μέτρα όσον αφορά στον αθλητισμό στον κόσμο. Αφού είδαμε το πρώτο κρούσμα στις 11 Μαρτίου, τα ματς γίνονταν χωρίς κόσμο. Μετά τους πρώτους θανάτους, αναβάλλαμε επ’ αόριστον τους αγώνες. Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τον κορονοϊό διατηρώντας την ενότητα και την αλληλεγγύη μας. Δίνουμε το παράδειγμα στον κόσμο παίρνοντας εγκαίρως όλες τις προφυλάξεις υπό την καθοδήγηση του Προέδρου της χώρας», σημείωσε αρχικά πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Νιχάτ Οζντεμίρ, στη συνέντευξη Τύπου.

Στη συνέχεια, είπε για την επανεκκίνηση των εγχώριων διοργανώσεων: «Θα πρέπει να συνεχίσουμε να ακολουθούμε τα μέτρα και να μην εγκαταλείπουμε τον αγώνα. Αποφασίσαμε στο διήμερο 12-13 Ιουνίου να αρχίσει πάλι η πρώτη, η δεύτερη και η τρίτη ποδοσφαιρική κατηγορία της χώρας, αν και έχουμε διαφορετικά σενάρια. Το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στις 26 Ιουλίου, ενώ θα φιλοξενήσουμε κανονικά τον τελικό του Champions League τον Αύγουστο».

Στο πρωτάθλημα της Super Lig, η Τραμπζονσπόρ ισοβαθμεί με την Μπασακσεχίρ στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ ξοπίσω τους στην τρίτη θέση της σχετικής κατάταξης βρίσκεται με μόλις τρεις βαθμούς λιγότερους η Γαλατά Σαράι. Την τετράδα συμπληρώνει η Σίβασπορ, που βρίσκεται στο -4 από την κορυφή.