Κύπρος: Προς οριστική διακοπή το πρωτάθλημα

Προς οριστική διακοπή οδεύει το κυπριακό πρωτάθλημα, όπως προέκυψε από τη χθεσινή (4/5) τηλεδιάσκεψη των προέδρων των ομάδων της πρώτης εξάδας της βαθμολογίας.

Κύπρος: Προς οριστική διακοπή το πρωτάθλημα

Μόνο Ανόρθωση και ΑΕΚ εξέφρασαν ξεκάθαρα τη θέση για επανέναρξη του πρωταθλήματος. Ο πρόεδρος της Ομόνοιας, Σταύρος Παπασταύρου έθεσε δύο όρους για να στηθεί και πάλι στη σέντρα η μπάλα. Ο πρώτος είναι η διεξαγωγή των αγώνων με ξένους διαιτητές όπως ίσχυε την περίοδο της διακοπής του πρωταθλήματος και ο δεύτερος να επαναρχίσει με την προϋπόθεση ότι θα διασφαλιστεί η ολοκλήρωσή του, ενώ σε αντίθετη περίπτωση δηλαδή εάν διακοπεί εκ νέου λόγω έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού για τις τελικές αποφάσεις σχετικά με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια να ισχύει η βαθμολογία που υπάρχει σήμερα.

Κύπρος: Σε «τεντωμένο σχοινί» οι σχέσεις ομάδων και παικτών για μειώσεις μισθών

ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και ΑΕΛ κράτησαν ουδέτερη στάση και φαίνεται πως έχουν έντονες επιφυλάξεις για επανέναρξη του πρωταθλήματος, ενώ ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Άντρος Καραπατάκης εκδήλωσε ενώπιον των ομολόγων του τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός πως οι περισσότερες ομάδες επιθυμούν να ολοκληρωθεί πρόωρα η σεζόν.

Με το σκηνικό όπως έχει δημιουργηθεί και καθώς όλες οι ομάδες της δεύτερης εξάδας της βαθμολογίας είναι υπέρ της διακοπής του πρωταθλήματος είναι δεδομένο ότι στη γενική συνέλευση που θα συγκληθεί τις επόμενες μέρες οι θέσεις των ομάδων Α’ Κατηγορίας θα είναι συντριπτικά υπέρ της διακοπής του πρωταθλήματος.

Η απόφαση θα παρθεί από το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας, η οποία και θα καθορίσει πολλά για το κατά πόσο θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα ή θα διακοπεί οριστικά. Η ομοσπονδία θα συγκαλέσει γενική συνέλευση μόνο όταν το υπουργείο υγείας του νησιού απαντήσει στα ερωτήματα που έχει καταθέσει η ποδοσφαιρική ομοσπονδία και αφορούν τις προϋποθέσεις επανέναρξης των προπονήσεων και του πρωταθλήματος με πρώτιστο μέλημα την υγεία των ποδοσφαιριστών και προπονητών.

Πάντως, ο εκτελεστικός πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της Κύπρου, Σπύρος Νεοφυτίδης με ανάρτησή του στο Facebook τονίζει πως «κάποιοι στην Κύπρο παλεύουν να βρουν τρόπους για να μη ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ενώ αναφέρεται και στην επιστροφή στις προπονήσεις σε μικρά γκρουπ στην Αγγλία».