Γκόγκιτς: «Ο Κετσπάγια, εγώ και ο Μαλέκκος ανοίξαμε τον δρόμο»

Στη σημασία της συμβολής τόσο του ίδιου, όσο και των Τιμούρ Κετσπάγια και Κώστα Μαλέκκου στο ενδιαφέρον ομάδων για μεταγραφές από το κυπριακό πρωτάθλημα, στάθηκε ο Σίνισα Γκόγκιτς.

Γκόγκιτς: «Ο Κετσπάγια, εγώ και ο Μαλέκκος ανοίξαμε τον δρόμο»

Ο Σίνισα Γκόγκοτς μιλώντας στην εκπομπή «Βάλε Ένα Γκολ» στον Active (107,4 & 102.5) αναφέρθηκε στο κυπριακό ποδόσφαιρο, τονίζονταςς ότι αρχικά ο Τιμούρ Κετσπάγια, στη συνέχεια ο ίδιος και μετά ο Κώστας Μαλέκκος, έσπρωξαν τις μεγάλες ομάδες να αποκτήσουν παίκτες από την Κύπρο. Έτσι, άνοιξε ο δρόμος για τις μεταγραφές Κυπρίων και ξένων παικτών από το κυπριακό στο ελληνικό πρωτάθλημα.

«Ο Τιμούρ Κετσπάγια, μετά εγώ και ακολούθως ο Κώστας Μαλέκκος, ανοίξαμε τον δρόμο να βλέπουμε στην Ελλάδα πιο σοβαρά τους Κύπριους παίκτες και τους ξένους αυτούς που αγωνίζονται στο κυπριακό πρωτάθλημα. Ο Μαλέκκος είχε πλούσιο ταλέντο, έκανε αρκετά καλά παιχνίδια και κρίμα που δεν έκανε ακόμη μεγαλύτερη καριέρα που πραγματικά το άξιζε με βάση το ταλέντο του», υποστήριξε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Όταν πήγε ο Μαλέκκος στον Παναθηναϊκό αγωνίζονταν εκείνο τον καιρό όλοι οι παίκτες που πήρανε το ευρωπαϊκό. Ήταν δύσκολο, όμως έπαιξε αρκετά και έκανε καλά παιχνίδια. Θυμάμαι όταν επέστρεψα στον ΑΠΟΕΛ και κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης, κάναμε ασκήσεις man to man και μου είπε "τώρα κατάλαβα γιατί έπαιξες στον Ολυμπιακό τόσα χρόνια". Με έβλεπε ότι δούλευα πολύ σκληρά, παρά το προχωρημένο της ηλικία μου».

Τέλος, σε σχετική ερώτηση για τον ΑΠΟΕΛ και την Ανόρθωση τόνισε ότι: «Τέσσερα χρόνια έπαιξα στον ΑΠΟΕΛ και τέσσερα στην Ανόρθωση. Πήρα πρωταθλήματα και με τις δύο ομάδες. Βγήκα πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα και με τις δύο ομάδες. Έβαζα μέσον όρο ένα γκολ κάθε 1,5 ματς. Είχα παίξει στην Ανόρθωση και μαζί με τον Κετσπάγια που ήταν σπουδαίος παίκτης και έκανε μεταγραφή στην ΑΕΚ πριν από εμένα. Υπήρξε χρονιά που έβαλα 26 γκολ εγώ με την Ανόρθωση και 19 γκολ ο Κετσπάγια! Κάναμε φοβερό δίδυμο».