Ματουϊντί για κορονοϊό: «Είναι κάτι σκληρό, είχα πάθει ψύχωση»

Ο μέσος της Γιουβέντους Μπλεζ Ματουϊντί αναφέρθηκε στην περιπέπεια του με τον κορονοϊό, αλλά και στις εξελίξεις σχετικα με τη συνέχεια της Serie A. 

Ματουϊντί για κορονοϊό: «Είναι κάτι σκληρό, είχα πάθει ψύχωση»

Ο Μπλεζ Ματουϊντί ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές που νόσησαν από τον κορονοϊό.

Ο μέσος της Γιουβέντους που πλέον έχει αναρρώσει από την πανδημία, εξομολογήθηκε την περιπέτειά του με τον ιό σε διαδικτυακή κουβέντα με τον πρώην συμπαίκτη του Μεντχί Μπενατιά, σε εκπομπή που παρουσιάζει σε κανάλι του Youtube.

Ο Γάλλος μέσος της ιταλικής ομάδας, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό στις 17 Μαρτίου, τόνισε χαρακτηριστικά: «Ειλικρινά είναι κάτι σκληρό. Όταν έμαθα ότι ήμουν θετικός δεν μπορούσα καν να βγω έξω να κάνω ψώνια. Κι ακόμα όταν όλα πέρασαν και μπορούσα να βγω έξω για ψώνια είχα πάθει ψύχωση. Αναρωτιόμουν: "Μήπως η απόσταση από αυτό το πρόσωπο είναι πολύ κοντινή; Ποτέ δεν ξέρεις". Παθαίνεις ψύχωση. Πρέπει να είσαι δυνατός συναισθηματικά. Χρειάζεται χρόνος να το ξεπεράσεις. Είναι κάτι χωρίς προηγούμενο για όλους μας.

Όταν έμαθα ότι είμαι θετικός ήταν σκληρό για τους γονείς μου, αλλά μπόρεσα να τους καθησυχάσω. Δεν είναι μία εύκολη περίοδος. Φοβάσαι για την οικογένεια σου, για τους οικείους σου. Είχα πραγματικά μία αδημονία να περάσει όλο αυτό για να συνεχίσουμε τις ζωές μας».

Ο Ματουϊντί αναφέρθηκε επίσης και για την συνέχεια της Serie A και δεν έκρυψε ότι θα προτιμούσε μία απόφαση ανάλογη με αυτή της Γαλλίας, η οποία τερμάτισε πρόωρα την σεζόν της: «Βλέπω ένα όλο και πιο στενό μονοπάτι για την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Αν ήμουν πρόεδρος μιας ποδοσφαιρικής ομάδας θα σκεφτόμουν κυρίως να οργανωθώ όσο το δυνατόν καλύτερα για να εξασφαλίσω τις απαιτούμενες συνθήκες ασφάλειας για την επόμενη σεζόν, η οποία πρόκειται να ξεκινήσει τον Αύγουστο.

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν σε άλλες χώρες, όπως στην Γαλλία, θα μπορούσα να πιέσουν την Ιταλία να ακολουθήσει αυτή την γραμμή, η οποία επομένως θα γινόταν μία ευρωπαϊκή γραμμή».