Παραμένουν εκτός προπονήσεων Πάρμα και ΣΠΑΛ...

Η Πάρμα κι η ΣΠΑΛ παρότι έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν στις προπονήσεις από τη Δευτέρα σύμφωνα με διάταγμα της επαρχίας της Εμίλια - Ρομάνια προτιμούν να εναρμονίζονται με τα ιατρικά πρωτόκολλα που ισχύουν για όλη την Ιταλία.

Παραμένουν εκτός προπονήσεων Πάρμα και ΣΠΑΛ...

Ενώ άλλες ομάδες στην Ευρώπη θα ήθελαν να μπορούν να επιστρέψουν στις προπονήσεις, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊου, αλλά δεν έχουν το δικαίωμα, τόσο η ΣΠΑΛ, όσο κι η Πάρμα, παρότι το έχουν, δεν το εξασκούν...

Εξηγούμαστε.

Με ανακοίνωση της η ΣΠΑΛ γνωστοποίησε πως δεν θα επιστρέψει στις προπονήσεις την Δευτέρα (04/05), παρά την άδεια που έλαβε από τις τοπικές αρχές της Εμίλια - Ρομάνια.

Ο έπαρχος της Εμίλια-Ρομάνια, Στέφανο Μπονατσίνι, λίγες ώρες νωρίτερα, είχε δώσει το «πράσινο φως» για την επιστροφή των ποδοσφαιριστών σε ατομικές προπονήσεις, ακολουθώντας τους κανονισμούς περί κοινωνικής απόστασης και αποφεύγοντας τη συγκέντρωση σε κλειστές δομές.

Ετσι, οι τέσσερις ομάδες της περιοχής, Μπολόνια, Πάρμα, ΣΠΑΛ και Σασουόλο θα μπορούσαν να ξεκινήσουντις προπονήσεις την Δευτέρα (04/05) παρότι στην υπόλοιπη Ιταλία επικρατεί απαγόρευση ακόμη.

Ωστόσο, η ΣΠΑΛ ανακοίνωσε πως δεν προτίθεται να εκμεταλλευθεί αυτή τη δυνατότητα προτιμώντας τα κυβερνητικά, υγιεινομικά, πρωτόκολλα.

«Η διακοπή της δραστηριότητας της πρώτης ομάδας θα συνεχιστεί αναμένοντας το υγεινομικό πρωτόκολο της κυβέρνησης για τη συνέχεια των αθλητικών διοργανώσεων», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ενώ την ίδια στάση έχει τηρήσει και η Πάρμα.