Η απόφαση της EFL που ευνοεί τη Νότιγχαμ του Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο πρόεδρος της English Football League, Ρικ Πάρι, αποκάλυψε το επιχειρησιακό σχέδιο για τους αγώνες στις μικρότερες κατηγορίες της Αγγλίας μετά την επανέναρξη των πρωταθλημάτων.

Η απόφαση της EFL που ευνοεί τη Νότιγχαμ του Βαγγέλη Μαρινάκη

Με επιστολή που έστειλε στις ομάδες απέκλεισε το ενδεχόμενο οι αγώνες να διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα και εξέφρασε για άλλη μια φορά την επιθυμία του να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα όταν δοθεί το πράσινο φως από την κυβέρνηση.

Η επιστολή στάλθηκε στα κλαμπ μετά την τηλεδιάσκεψη της Πρωτομαγιάς στην Premier League. Σε αυτήν αναφέρει ότι ο στόχος παραμένει να παιχτούν τα υπόλοιπα παιχνίδια για τη σεζόν 2019-20 στα 71 γήπεδα της EFL.

«Έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος όσον αφορά τον προγραμματισμό των αγώνων, με επιχειρησιακά σχέδια να έχουν υποβληθεί στο διοικητικό συμβούλιο πάνω σε πολλούς τομείς όπως: προετοιμασία σταδίων, ιατρικές παροχές, προσωπικό, πρόσβαση στα μέσα ενημέρωσης και, φυσικά, μέτρα που απαιτούνται για τη διασφάλιση της ασφάλειας όλων των συμμετεχόντων, συμπεριλαμβανομένων των παικτών και του προσωπικού της πρώτης ομάδας, των υπαλλήλων του αγώνα και όλων των άλλων που σχετίζονται με το περιβάλλον του αγώνα» έγραφε ο Πάρι.

H απόφαση αυτή ευνοεί τη Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη (και τα σχέδιά της για άνοδο στην Premier League), δεδομένου ότι από τα εννιά εναπομείναντα παιχνίδια της τα πέντε είναι στην έδρα της, το Σίτι Γκράουντ.