Μάξι Λόπες: «Αν η Ιταλία έκανε αυτό που έγινε στη Γαλλία, θα είχαμε... παγκόσμιο πόλεμο!»

Ο Μάξι Λόπες, παλιός άσος των Μπαρτσελόν, Μίλαν και νυν της Κροτόνε, μίλησε για τη διαφαινόμενη επιστροφή στη δράση στην Ιταλία κάνοντας σύγκριση με την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος στη Γαλλία.

Μάξι Λόπες: «Αν η Ιταλία έκανε αυτό που έγινε στη Γαλλία, θα είχαμε... παγκόσμιο πόλεμο!»

Στη διαφορά φιλοσοφίας ανάμεσα στην ιταλική και τη γαλλική λίγκα επισήμανε με δηλώσεις του ο Μάξι Λόπες.

Ο έμπειρος Αργεντινός στράικερ, παλιός άσος των Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Ρίβερ Πλέιτ και νυν της Κροτόνε που παίζει στη Serie B, τόνισε πως αν τυχόν το πρωτάθλημα είχε διακοπεί και είχε απονεμηθεί ο τίτλος στη Γιουβέντους, στην Ιταλία θα ξεσπούσε... πόλεμος:

«Εδώ τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Αν η Ιταλία είχε κάνει ό,τι η Γαλλία, θα ξεσπούσε... παγκόσμιος πόλεμος!».

Παράλληλα, ο 36χρονος πλέον Λόπες χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Λάτσιο, Κλαούντιο Λοτίτο, «αφεντικό» στο ιταλικό ποδόσφαιρο, λέγοντας σχετικά στο TyC Sports:

«Εδώ κάνει κουμάντο ο Λοτίτο. Αυτός έλεγε ότι μπορούμε να επιστρέψουμε στη δράση πριν από ένα μήνα! Οι οριστικές αποφάσεις εδώ θα πρέπει να παρθούν από κάποια ανώτερη αρχή, όπως η UEFA ή η FIFA».

Θυμίζουμε ότι στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή της Πρωτομαγιάς, το διοικητικό συμβούλιο της ιταλικής λίγκας αποφάσισε ομόφωνα την ολοκλήρωση της σεζόν 2019-20. Η απόφαση αυτή είχε προαναγγελθεί και στο ΔΣ στις 21 Απριλίου και πάλι ομόφωνα.

Άλλωστε οι παίκτες τεσσάρων ιταλικών ομάδων (Μπολόνια, Πάρμα, ΣΠΑΛ και Σασουόλο) πήραν άδεια και μπορούν να αρχίσουν ατομικές προπονήσεις στις εγκαταστάσεις τους από τις 4 Μαΐου.