Τέλος η ποδοσφαιρική σεζόν και στη Γουινέα εξαιτίας του κορονοϊού

Η Γουινέα έγινε η τρίτη αφρικανική χώρα μέσα σε 24 ώρες που ανακοίνωσε πρόωρο τέλος στη σεζόν του ποδοσφαίρου εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, μετά την Αγκόλα και την Κένυα.

Τέλος η ποδοσφαιρική σεζόν και στη Γουινέα εξαιτίας του κορονοϊού

Η σεζόν, η οποία ξεκίνησε τον Οκτώβριο, έφτασε στα μισά του δρόμου και έπρεπε να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο. Ο Μαθουρίν Μπανγκούρα, πρόεδρος του επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Γουινέας, δήλωσε σχετικά:

«Δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει αυτή η πανδημία. Με την προσέγγιση της περιόδου των βροχών και την παρουσία της πανδημίας, αποφασίσαμε ότι πρέπει να σταματήσουμε το πρωτάθλημα».

Καμία ομάδα δεν θα στεφθεί πρωταθλήτρια, αλλά οι τέσσερις πρώτες στην κατάταξη τη στιγμή της αναστολής του πρωταθλήματος θα αγωνιστούν στις ηπειρωτικές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, African Champions League και African Confederation Cup, ενώ δεν θα υπάρξουν επίσης υποβιβασμοί και προβιβασμοί.

Ο Μαυρίκιος έγινε η πρώτη αφρικανική χώρα νωρίτερα αυτό το μήνα που σταμάτησε τη σεζόν λόγω της επιδημίας του κορονοϊού. Ακολούθησαν η Κένυα και η Αγκόλα, ενώ οι σύλλογοι στη Μαδαγασκάρη ψήφισαν να προσπαθήσουν να συνεχίσουν την σεζόν.

Η συνομοσπονδία αφρικανικού ποδοσφαίρου είχε θέσει στις ομοσπονδίες μέλη της προθεσμία έως τις 5 Μαΐου για να αποκαλύψουν εάν σκοπεύουν να συνεχίσουν τα πρωταθλήματα ή να τερματίσουν τις αντίστοιχες σεζόν τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ