Κάποτε στο Καυτανζόγλειο -Η «σφαγή» των θρύλων της Λιντς, Τσέρι, Χάντερ από τον Χρήστο Μίχα (vid)

Μίλαν εναντίον Λιντς στη Θεσσαλονίκη με τους θρύλους της Λιντς, Τσέρι και Χάντερ, που έφυγαν από τη ζωή, να χάνουν από τους Ιταλούς και τον Χρήστο Μίχα.

Κάποτε στο Καυτανζόγλειο -Η «σφαγή» των θρύλων της Λιντς, Τσέρι, Χάντερ από τον Χρήστο Μίχα (vid)

Τα χρόνια πέρασαν και κανένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της ιστορίας που ακολουθεί δεν είναι εν ζωή. Χθες το βράδυ πέθανε ο Άγγλος πρώην αμυντικός, Τρέβορ Τσέρι -από καρδιακό επεισόδιο- σε ηλικία 72 ετών, όπως ανακοίνωσε η Λιντς Γιουνάιτεντ.

Ο Τσέρι ήταν βασικό στέλεχος της τρομερής ομάδας της Λιντς την δεκαετία του ’70. Όπως ακριβώς και ο Νόρμαν Χάντερ, ο οποίος πέθανε πριν 10 ημέρες σε ηλικία 76 ετών χτυπημένος από τον κορονοϊό.

Οι δυο τους είχαν κάτι που.... μυρίζει Ελλάδα. Ήταν στις 16 Μαϊου 1973. Μέρες... χούντας και η Ελλάδα φιλοξενούσε τον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Ο αγώνας διεξήχθη στο Καυτανζόγλειο ανάμεσα στη Μίλαν και τη Λιντς. Διαιτητής ο Χρήστος Μίχας, ο οποίος έκλεψε την παράσταση. Άλλωστε, 36 χρόνια μετά τον τελικό, το 2009, ο τότε Ευρωβουλευτής Ρίτσαρντ Κόρμπετ, από την του Γιόρκσιρ όπου εδρεύει η Λιντς έστειλε στην UEFA έναν φάκελο με στοιχεία. Ζητούσε να γίνει έρευνα για το ματς και υποστήριξε ότι ο διαιτητής είχε δωροδοκηθεί. Ο Χρήστος Μίχας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 χρόνων στις 25 Αυγούστου του 2010.

Όσον αφορά το ματς, οι Άγγλοι ήταν καλύτεροι, έχουν παράπονα από τον Μίχα για το σκληρό παιχνίδι των Ιταλών ενώ ζήτησαν τρία πέναλτι. Οι Ιταλοί νίκησαν 1-0 με γκολ του Κιαρούτζι ενώ ο Χάντερ της Λιντς αποβλήθηκε.

Ο Χρήστος Μίχας, τιμωρήθηκε από την κυβέρνηση με φυλάκιση, βαρύ χρηματικό πρόστιμο και από την ΕΠΟ με διαγραφή από τους πίνακες.

Δείτε στο 06.00 το ανύπαρκτο φάουλ που καταλόγισε και η Μίλαν πέτυχε το μοναδικό γκολ της συνάντησης, ενώ υπήρχε φάουλ υπέρ της Λιντς, στην προηγούμενη φάση και δεν σφυρίχτηκε...

Στο 0.41 η αποβολή του μακαρίτη Χάντερ.

Οι συνθέσεις:

ΜΙΛΑΝ (Νερέο Ρόκο): Βέκι, Σαμπαντίνι, Τζινιόλι, Ανκουιλέτι, Τουρόνε, Ροζάτο (59' Ντόλτσι), Ριβέρα, Μπενέτι, Σολιάνο, Μπιγκόν, Κιαρούτζι.
ΛΙΝΤΣ (Ντον Ρέβι): Χάρβεϊ, Ρίνι, Τσέρι, Μπέιτς, Μάντελεϊ, Χάντερ, Γκρέι (54' Μακουίν), Γιόρατ, Λόριμερ, Τζόρνταν, Τζόουνς.