Κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης η Βίλεμ των Παυλίδη, Βρουσάι

Η Βίλεμ, στην οποία αγωνίζονται Παυλίδης και Βρουσάι, κινδυνεύει να χάσει την συμμετοχή της στο Europa League της επόμενης σεζόν και περιμένει την απόφαση της UEFA.

Κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης η Βίλεμ των Παυλίδη, Βρουσάι

Κάθε άλλο παρά δεδομένη είναι η συμμετοχή της Βίλεμ στο Europa League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, έπειτα από την πέμπτη θέση που κατέλαβε στην Eredivisie και την απόφαση των αρμοδίων Αρχών της χώρας να διακόψουν οριστικά το πρωτάθλημα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Δημοσίευμα της «Telegraaf» ανέφερε πως η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας ενημέρωσε τις ομάδες πως δεν είναι σίγουρη η συμμετοχή τους στα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης σεζόν, αφού η UEFA είναι αυτή που θα πάρει την τελική απόφαση.

Το πρόβλημα στην Ολλανδία έχει να κάνει με ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο» το οποίο μάλιστα κινδυνεύει ακόμα και να χάσει η χώρα, γιατί ο τελικός του Κυπέλλου ανάμεσα στην Φέγενορντ και στην Ουτρέχτη δεν διεξήχθη.

Ως εκ τούτου, παραμένει άγνωστο αν τη θέση στο Europa League της επόμενης περιόδου θα την έπαιρνε η Ουτρέχτη αν κατακτούσε το τρόπαιο ή η 5η ομάδα του πρωταθλήματος (Βίλεμ) σε περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου από την Φέγενορντ (σ. ως 3η στο πρωτάθλημα είχε ήδη εξασφαλίσει την συμμετοχή της στους ομίλους του Europa League).

Η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ολλανδίας αποφάσισε να το δώσει στην Βίλεμ, στην οποία μάλιστα αγωνίζονται οι Βαγγέλης Παυλίδης και Μάριος Βρουσάι, αλλά η Ουτρέχτη έστειλε την υπόθεση στα δικαστήρια με την ελπίδα να δικαιωθεί. Ένας ακόμα λόγος για τον οποίο διαμαρτύρεται η τελευταία, είναι και το γεγονός ότι βρίσκεται στην έκτη θέση της βαθμολογίας και στο -3 από την Βίλεμ αλλά με ματς λιγότερο, το οποίο αν κέρδιζε θα μπορούσε να πάρει αυτή την 5η θέση λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων.

Ως εκ τούτου, η UEFA είναι πλέον αυτή που θα πάρει την οριστική απόφαση για το πέμπτο και τελευταίο ευρωπαϊκό «εισιτήριο» και αναμένεται να την ανακοινώσει τον επόμενο μήνα.

Υπενθυμίζεται πως Άγιαξ και Άλκμααρ που τερμάτισαν στις δύο πρώτες θέσεις της Eredivisie αναμένεται να αγωνιστούν στο Champions League της επόμενης περιόδου, ενώ στην τρίτη και την τέταρτη θέση ακολουθούν Φέγενορντ και Αϊντχόφεν που πρόκειται να παίξουν στο Europa League.