«Σέντρα» στις 8 Ιουνίου στην Ελβετία

Με απόφαση του ομοσπονδιακού συμβουλίου της Ελβετίας, οι ομάδες επιστρέφουν στις 11 Μαΐου στις προπονήσεις και στις 8 Ιουνίου ξεκινάει και πάλι το πρωτάθλημα.

«Σέντρα» στις 8 Ιουνίου στην Ελβετία

Αντίστροφα έχει αρχίσει πλέον να μετράει ο χρόνος για την επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης στο πρωτάθλημα της Ελβετίας. Κατά την διάρκεια της σημερινής (29/4) συνεδρίασης του ομοσπονδιακού συμβουλίου της χώρας συζητήθηκε το θέμα για το μέλλον των εγχώριων διοργανώσεων στο ποδόσφαιρο και πάρθηκε η απόφαση για «σέντρα» στις 8 Ιουνίου.

Αναλυτικότερα, στις 11 Μαΐου οι ομάδες αναμένεται να επιστρέψουν στις προπονήσεις, αλλά με συγκεκριμένους κανόνες έτσι ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των αθλητών και όσων ακόμα ασχολούνται με το άθλημα από την πανδημία του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, οι προπονήσεις των παικτών για γίνονται σε γκρουπ των πέντε ατόμων, δίχως να επιτρέπεται η σωματική επαφή. Εν συνεχεία, στις 8 Ιουνίου θα ξεκινήσει πάλι η δράση στα γήπεδα, αλλά οι αναμετρήσεις θα πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών.

Το πρωτάθλημα στην Ελβετία διεκόπη στα τέλη του περασμένου Φλεβάρη, με τις ομάδες της μεγάλης κατηγορίας της χώρας να έχουν συμπληρώσει 23 αγωνιστικές. Η Σεν Γκάλεν μοιράζεται την πρώτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα με την Γιούνγκ Μπόις στους 45 πόντους, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει Βασιλεία που ακολουθεί με πέντε βαθμούς λιγότερους.

Τέλος, στις δύο τελευταίες θέσεις που παλεύουν για την παραμονή τους στα «σαλόνια» του πρωταθλήματος της χώρας βρίσκονται Ξαμάξ και Τουν, που ισοβαθμούν στους 19 βαθμούς.